Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Parempi päivä ja innostuneisuus

18. marraskuuta 2010

Parempi päivä ja innostuneisuus

Oi tänään on jo niin paljon parempi päivä! Vähän tosin yllätyin kun huomasin että lunta sataa oikein kunnolla mutta mitäpä siitä, en ole mikään lumen fani mutta tuohan se vähän valoa maailmaan.

Olen kuluttanut aamun selailemalla HAAGA-HELIAn yhteistyökorkeakoulujen nettisivuja ja miettinyt pääni puhki että minne sitä hakisi. Sen Malesia-idean hylkäsin jo aikoja sitten kun sain tietää että sinne tarvitaan ihan huippuarvosanat... Tammikuussa on haku Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin ja helmikuussa Euroopan kohteisiin. Varmaankin teen niin että haen ensin ulkopuolisiin kohteisiin asenteella "jos vaikka onnistaisi" ja sitten haen uudestaan Euroopan kohteisiin jos ei ulkopuolella tärppää.

Olen nyt miettinyt... Euroopan ulkopuolisista vaihtoedoista minua kiinnostavat ainakin seuraavat:

Universidad del Este, José A. (Tony) Santana International School of Hospitality and Culinary Arts, Puerto Rico

Universidad Argentina de la Empresa, Argentiina
- Argentiina ei ole erityisesti koskaan kiinnostanut minua, mutta siihen on tullut pientä muutosta viimeaikoina kun olen lukenut Argentiinassa seikkailevien ihmisten blogeja. Varmasti hieno maa.

Universidad Contemporanea, México (Querétaro)
- En ole suuri Querétaron fani. Jos menisin Meksikoon niin mieluiten olisin toki rannikolla. Ja mitä lähempänä Coatzaa niin tottakai aina parempi.
- Myös turvallisuustilanne mietityttää, menisinkö sittenkin mieluummin jonnekin jossa ei tarvitsisi edes ajatella sellaisia asioita kuten kidnappaukset, ampumavälikohtaukset, aseelliset ryöstöt, huumesodat.... Vaikka toisaalta myös tiedostan sen että kuolema voi koittaa vaikka kotiovella ja pelko on sinänsä turhaa. Mutta ymmärsitte kai pointin, että mieluummin ehkä joku stressitön ympäristö.


Ja sitten niistä Euroopan sisäisistä...


Universidad Rey Juan Carlos, Espanja (Madrid)
- Tämän matkailukampus on tunnin metromatkan päässä keskustasta, joten voi olla ettei oikein sen takia houkuttele


Universidad de Barcelona, Espanja
- Käsittääkseni saattaa käydä joskus niin että kurssit ovatkin katalaaniksi. Että siitä sitten :D

Universidad de Valencia, Espanja
- Valencia ei sinänsä oikein kiinnosta, koska "kaikki menevät sinne"... Mutta kaipa se täytyy ajatella niin että kaikki haluavat sinne siksi että se on hyvä paikka?
Tai sitten ehkä joku belgialainen tai ranskalainen... Meillä on Ranskassa tosi monta yhteistyökoulua mutta en ole niihin vielä oikein perehtynyt.


Mutta täytyy kyllä tunnustaa, että tänään innostuin aika kovasti kun huomasin tuon Puerto Ricolaisen koulun tulleen meille yhdeksi vaihtoehdoksi. Täytyy nyt tutkia sitä enemmän, koska eihän sitä koskaan tiedä että onko siellä edes sopivia kursseja jotka kävisivät yhteen tämän suomalaisen tutkinnon kanssa...

Onko joku ollut jossakin näistä mainitsemistani kouluista vaihdossa/muuten opiskelemassa? Kuulisin mielelläni kokemuksia ja kommentteja.

Tunnisteet: , , , , ,

12 kommenttia:

Blogger //aNNiKa kirjoitti...

Puerto Rico kuulostaa mielenkiintoiselta ja erilaiselta! :) Vaikka tottakai mun pitää heiluttaa Argentiinan lippua.
Toisaalta ei-espanjan kielisessä maassa on se hyvä puoli, että opit uuden kielen. ;) vaikeita valintoja.

18. marraskuuta 2010 klo 17.59  
Blogger Sari kirjoitti...

Tuo Puerto Rico kiehtoo mua tällä hetkellä ihan todella paljon! Se olisi niin erilainen!

Siellä on virallinen kieli espanja, ja koulu olisi englanniksi. Tulisi molempia harjoitettua ja olisi silleen tosi hyvä, koska mulla on kuitenkin melko epävarma englanti. Voipi olla että tuo on mulla ykkösvaihtoehtona sitten tammikuussa! :D Ja on muuten pitkälti sinun ansiotasi tuo että olen kiinnostunut myös Argentiinasta. :)

18. marraskuuta 2010 klo 18.03  
Blogger Ioanna kirjoitti...

Ei oo totta: mäkin tutkin näitä juuri tänään. Eli siis luin yliopiston tenttiin -> päädyin tutkimaan Haaga-Helian yhteistyökouluja :D Mut siis Haagaanhan mä nyt hain syksyn haussa, joten pitäähän sitä olla varautunut... ;)

Mä muuten kyselin sulta silloin niitä Meksiko-vinkkejä pikkuveljelle, joka oli sinne lähdössä vaihtoon seuraavaksi lukukaudeksi. Ikävä kyllä siinä kävikin sitten niin, että niiden koulusta (Rovaniemen AMK) ei päästetty ketään lähtemään sinne epävakaan turvallisuustilanteen vuoksi. :/ Jotenkin tuntuu liiotellulta, toki siellä on "yleisesti ottaen" varmaan levottomampaa kuin vaikka Suomessa, mutta missä tahansa voi kuitenkin sattua mitä tahansa... No, ehkä parempi näin kuitenkin.

18. marraskuuta 2010 klo 18.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

miksi et voisi mennä universitat de valenciaan?
Miten niin "kaikki menee sinne"

Ei tarvitse aina yrittää olla niin erikoinen ja erilainen..

Suosittelsiin tuota Valenciaa, todella monelta taholta olen kuullut ja nähnyt että mahtava yliopisto ja mahtava kaupunki

18. marraskuuta 2010 klo 21.17  
Blogger Sari kirjoitti...

Voisin ihan hyvin mennäkin, mutta kun sinne tuntuu niin monet menevän että siinä ei ole sellaista samanlaista "uutukaisuuden hohtoa" kuin noissa muissa :P Mutta aika varmasti on niin että jos Espanjaan päädyn vaihtoon hakemaan niin se Valencia on siellä aika kärkisijoilla ellei ihan ekanakin. En ole mitään pahaa sieltä kuullut, hyvää vain. Siis sekä kaupungista että yliopistosta :P

Muistaakseni tuo Universitat de Valencia oli viime lukukaudella Euroopan kohteista kaikkein haetuin paikka. :)

18. marraskuuta 2010 klo 21.27  
Blogger Sari kirjoitti...

+ Kokemuksesta myös tiedän että loppujen lopuksi ei ole niin paljon väliä sillä että minne sitä päätyy, sillä se aika on takuulla ihanaa joka tapauksessa :) En minä alunperin mitenkään hinkunut Meksikoonkaan vaan halusin ehdottomasti Australiaan :D Ja hups vaan kuinka kävi :)

18. marraskuuta 2010 klo 21.30  
Blogger Elmu kirjoitti...

Miljardi ääntä Valencian puolesta

18. marraskuuta 2010 klo 21.34  
Blogger Sari kirjoitti...

Mami taitaa olla taas huolissaan :D

18. marraskuuta 2010 klo 21.47  
Anonymous anna kirjoitti...

Oot oikeessa, ei oo mitään väliä minne meet - hauskaa siel kumminki on! Menin itse Erasmus-vaihtoon Kreikkaan. Mä en tiedä miksi mä valitsin kreikan... ehkä juuri siksi, että kaikki menee ranskaan, saksaan tai espanjaan. Ja koska mä halusin vain pois Suomesta. En ollut myöskään edes harkinnut kreikan kielen oppimista. Loppujen lopuksi siellä oli tosi huippua ja mä opin jopa sitä kreikkaaki vähän!

Ja Meksikosta viel sen verran, että kuulemma sieltä oltiin viime vuonna ainakin lähetetty vaihtareita kotiin kun siel oli niin rauhatonta. Toisaalta nää vaihtarit oli vissiin Monterreyssa...

19. marraskuuta 2010 klo 11.09  
Blogger Sari kirjoitti...

Anna niinähn se on, että oman pään sisäinen asenne ja ajttelumaailma on ne kaikkein tärkeimmät kun ulkomaille lähtee. Kaikissa paikoissa on huonot puolensa, mutta kaikista paikoista voi löytää niin paljon paljon hyvää!

Meiltä lähti yksi tyttö just täksi lukukaudeksi Kreikkaan vaihtoon, en tiedä miten hänellä on sen kielen kanssa sujunut :D

Muistan kun kuulin niitä juttuja siitä että Meksikosta oli laitettu vaihtareita kotimatkalle, tosin ne ei ollut Rotarivaihtareita vaan jotain kaupallisten järjestöjen tyyppejä.. Kurjaa että niin ihanassa maassa tapahtuu parhaillaan niin paljon pahoja asioita :/ :(

19. marraskuuta 2010 klo 13.19  
Blogger Lady Laetitia kirjoitti...

Jos kaikki on menossa sinne Valenciaan ja se on muutenkin suosituin kohde, niin suurella todennäköisyydellä siellä on muitakin suomalaisia. Itse ainakin haluaisin, jos vaihtoon menisin, että olen ainoa suomalainen, tai ettei suomalaisia ainakaan montaa ole. Muuten tulee kiusaus hengata vain suomalaisten kanssa sekä puhua pelkkää suomea, mutta mitä kauemmas lähtee, niin sitä epätodennäköisempää, että siellä on muita suomalaisia.

20. marraskuuta 2010 klo 0.24  
Blogger Laura kirjoitti...

Vaihto-aika on aina ihanaa :)
Tuo Puerto Rico kuulostaa todella mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Olen itse vieraillut lyhykäisesti San Juanissa ja ihastuin siihen aivan totaalisesti vaikka en edes kauan viettänyt aikaa. Todella viehättävä.
Ihanaa sinulla tulee jokatapauksessa minne ikinä päädytkään! Minäkin haluan :)

21. marraskuuta 2010 klo 23.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu