Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vastauksia kysymyksiinne

30. syyskuuta 2010

Vastauksia kysymyksiinne

Noniin! Tässä tulisi nyt täyslaidallinen vastauksia niihin kysymyksiin mitä olette minulle esittäneet.

Pikkuveli on lähdössä kevääksi Meksikoon vaihtoon. Että mitä vinkkejä antaisit hänelle? Ja voiko äiti olla täällä koti-Suomessa ihan hyvillä mielin, että kuopus on turvassa? :D
Äitisi voi olla ihan hyvillä mielin. Vaikka luulen etteivät äidit koskaan ole oikein täysin hyvillä mielin. Millä järjestöllä pikkuveljesi lähtee? Järjestöstä riippuen siellä voi hyvinkin olla hyvä ja kattava turvaverkko valmiina auttamassa jos (kun) sellainen hetki tulee että apua tarvitsee. Ja mihin päin hän on muuten menossa, joko tiedätte? Ja sitten mitä vinkkejä antaisin hänelle itselleen. Hmm.

(Huomaa EDIT-kohta alkuperäisen vastauksen jälkeen!)

Yritä ymmärtää. Meksiko on vielä paljon konservatiivisempi ja uskonnollisempi maa kuin Suomi vaikka (hidas) muutos on käynnissä. Suuremmissa ja moderneissa kaupungeissa voi olla (ja onkin...) vapaamielisempää kuin pienessä kaupungissa mutta katoliset arvot ja "neitsyenä avioliittoon"-ajattelu kuitenkin elää ja voi hyvin jossain syvällä Meksikolaisten mielissä. Pojille tällä ei ehkä ole niin paljon merkitystä mutta tuskin on haittaa siitä että kunnioittaa niitä perinteitä joita host-perhe haluaa noudattaa.

Kunnioita äitiä. Äiti on perheen tärkein henkilö. Perhe on Meksikossa numero yksi, aina. Vietä aikaa perheen kanssa vaikka se olisi tylsää. Älä sulkeudu omaan huoneeseesi.

Niin ja: suosittelisin olemaan sekaantumatta huumeisiin, varsinkin jos päädyt Pohjois-Meksikoon. Meksikon huumesodassa on tapettu/murhattu/kuollut viimeisten 4 vuoden aikana n. 28 000 ihmistä. Vaikka olisit vain harmiton hamppupoika ja vaikka Meksikossa on sallittua pitää hallussaan pientä määrää huumausaineita niin siltikin.. Väitän että varsinkin ulkomaalaisen on parempi pysytellä poissa niistä piireistä. Siinä maassa on uskomattoman paljon korruptiota ja huumeisiin liittyvää pahuutta että ei kai vara venettä kaada. Kamalaa, tästähän tuli saarna!

Ja nauti. Meksiko on ihana!

EDIT: Nyt vasta kun julkaisin vastauksen huomasin, että hän on lähdössä vain KEVÄÄKSI. Onko siis kyseessä sittenkin vaihto-opiskelija? Koska silloinhan vastaus meni aivan metsään! Jotenkin oletin suoraan että kyse oli vaihto-oppilaasta joka menee host-perheeseen! No, tuo vastaus oli nyt sellaiseen tapaukseen jossa alaikäinen menee host-perheeseen asumaan... Jos kyseessä on kuitenkin vaihto-opiskelija niin neuvoni on seuraavanlainen: MUCHA TEQUILA. Mucha fiesta. Arrrrribaaaaa!

Paras meksikolainen, paikanpäällä nautittu ruoka?
Tostadas de pollo eli kana-tostadat. Niihin kuuluu yleensä itse tostada (eli paahdettu tai upporasvassa valmistettu tortilla), papuja/papumuhennosta, kermaa, salaattia, kanaa/lihaa/mitä vaan.., salsaa, juustoa.. Riippuu vähän mitä siihen haluaa. Mutta yleensä noita!

Hain näitä herkkuja viimeisen puolen vuoden ajan melkein joka ilta, kun 100m päässä oli kadunkulmassa sellainen koju josta niitä sai. Minun tilaukseni oli aina sama: "3 tostadas de pollo sin frijoles!" eli 3 kana-tostadaa ilman papuja. En voi sietää papuja. Minulla ei ollut arkistoissani yhtään kuvaa niistä, mutta googlettamalla löytyy kuvia. Löysin myös tällaisen ohjeen jos joku haluaa kokeilla tehdä noita kotona: LINKKI.

Minä haluaisin kysyä että minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sulla on? Eli siis onko sulla jotain ihanaa unelmaa tai unelma-ammattia tai -maata jossa haluaisit olla tulevaisuudessa? Vai elätkö niin kuin päivä kerrallaan ja asenteella katsotaan-nyt-mitä-elämä-tarjoaa?
Ei minulla oikein ole varsinaisia suunnitelmia. En oikein edes halua suunnitella liikaa. Maailma on niin ihmeellinen paikka että se voi heittää minut ihan minne tahansa ja liika suunnittelu olisi vain harmiksi! Unelmahan on jo edellisessä postauksessa mainittu bloggaava ammattimatkaaja, mutta se unelma tuskin kovin kauas kantaa :D Unelmamaa.. Ehkä Espanja. En tiedä. Olen harkinnut että pitäisikö lähteä vaihtoon sittenkin aiemmista aatoksista poiketen MALESIAAN. En tunne Aasiaa ja siinähän sitä tutustuisi. Päivä kerrallaa ja tuulta päin!

Mitä koulun jälkeen? Uskotko lähteväsi opiskelemaan lisää vai tuntuuko kouluaherrus olevan ohi tämän jälkeen?
Ehkä opiskelen lisää. Melko luultavasti opiskelen lisää. En tiedä mitä, ajatuksia on ollut mutta ei mitään selkeää... En kuitenkaan oikein osaa vielä sanoa, olen aika alussa näidenkin opintojen kanssa ja minulla on edessä ainakin 6kk työharjoittelua ulkomailla sekä 6kk-1 vuosi vaihto-opiskelua jossain päin maailmaa ja tuollaiset jutut tuppaavat ainakin omalla kohdallani luotsaamaan elämää ihan eri suuntaan kuin mitä olin alunperin ajatellut. Mutta jos miettii että onko todennäköisempää että opiskelen lisää kuin että tyytyisin restonomin tutkintoon niin kallistun kyllä enemmän siihen että lähden vielä siitä jatkamaan johonkin suuntaan. Mutta siihen on vielä aikaa!

Käytkö töissä koulun ohella vai elätkö kesätyösäästöillä koko vuoden?
Alkuvuoden elin töistä säästämilläni rahoilla (olin 9kk töissä ennen koulun aloittamista) ja kevään tein töitä leipomossa. Olenkin siitä jotain vähän täällä kertonut, mutta tein siis öitä ja varhaisia aamuja ennen koulua ja se oli todella rankkaa. Menin töihin yleensä kolmeksi yöllä, ja siitä sitten kahdeksaksi kouluun. Nyt parhaillaan elelen kesätöistä säästetyillä rahoilla, ja etsin sellaista työtä jota voisi tehäd iltaisin ja viikonloppuisin. Ja toivotaan että etsivä löytää; mulla on maanantaina työhaastattelu! Kääk.

Kokkailetko meksikolaisia ruokia kotona Suomessa? Haluaisitko jakaa jonkun hyvän reseptin? :)
En kauheasti. Joskus jotain mutta tosi harvoin. Tacoja teen, mutta ne ovat aika suomalaisia versioita. Teen myös joskus Jamaica-mehua, joka tehdään keittämällä Jamaica-nimisiä kuivattuja kukkia kunnes niistä on liuennut voimakas punainen väri keitinveteen. Makeutetaan sokerilla ja juodaan kylmänä. Suurinta herkkua, nam!

Mutta rehellisesti puhuen, pidän paljon enemmän italialaisesta ja espanjalaisesta ruosta kuin meksikolaisesta. Meksikossa on upeita ruokalajeja mutta myös hirveitä floppeja kuten pozole. Siis siinäpä vasta sanoinkuvaamattoman hirveä ruoka! Meksikolaisilla on myös älytön fiksaatio tunkea korianteria joka ikiseen sapuskaan ja arvatkaas mitä! Vihaan korianteria. En voi syödä mitään missä on sitä. Voin pahoin jo hajusta. En tiedä miksi, yleensä en reagoi noin voimakkaasti ruokiin tai ruoka-aineisiin. Toinen yhtä kamala kuin korianteri on keitetty kaali. Yök.

Mutta se resepti. TÄÄLTÄ löytyy hyviä. Myös tuo aiemmin mainittu Tostadas de Pollo löytyy samalta sivustolta :).


Tunnisteet: , ,

5 kommenttia:

Blogger Ioanna kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! :) Juu, veljeni lähtee siis vaihto-opiskelijaksi amk:n kautta. Mutta silti tuossa oli minusta paljon hyviä pointteja - gracias! :)

30. syyskuuta 2010 klo 21.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meksikolainen ruoka ei ole kyllä mitään ilman cilantroa :).

1. lokakuuta 2010 klo 23.03  
Blogger Sari kirjoitti...

Ioanna joo, mä en tiedä miksi ignoorasin ihan täysin ton että oli vain yhdestä lukukaudesta kysymys :D Ehkä se kohtui siitä kun käytit sanoja pikkuveli ja kuopus, ja mietit että voiko äiti olla rauhallisin mielin :D:D Assosioin suoraan johonkin teini-ikäiseen. Hups :D

Anonyymi No joo, ehkä siinä syy siihen miksei minuun niin kovasti iske :D ! En tiedä mikä siinä on, en vain siedä sitä. :(

3. lokakuuta 2010 klo 23.57  
Blogger Yaelian kirjoitti...

Vastauksiasi on kiva lukea.Meksikolaisesta ruuasta en ihan kauheasti välitä,verrattuna muun latinalaisen Amerikan maitten keittiöihin,vaikka sieltäkin tosi paljon ihanuuksia löytyy. Mulla on esim.tosi ihana meksikolainen keittokirja ihanine resepteineen,mutta sitten tulee mieleen meksikolainen Suomessa asuva ystäväni,joka laittoi nachoseja uuniin juustokastikkeella,ja se oli mielestäni kamalaa! Jamaica eli hibiskus-juoma on ihanaa,mullakin on niitä kukkia kaapissa...

4. lokakuuta 2010 klo 14.38  
Blogger Sari kirjoitti...

Mä tykkään tosi paljon syödä kotona tacoja, mutta niin että käytän VEHNÄtortillaa (en tiedä saako suomesta edes maissitortillaa? Mutta tykkään jokatapauksessa enemmän vehnätortilloista) ja sitten kaikenlaista extraa sinne.. Eli ei ole oikeastaan nähnytkään niitä Meksikolaisia tacoja. Muistuttaa enemmän jotain fajitaksia ja suomalaiset sanovat näitä vissiin sitten TORTILLOIKSI (voi miten "ärsyttävää", jodun aina puremaan kieltäni etten sanoisi mitään kun ihmiset puhuvat siitä että tekivät TORTILLOJA... tekee mieli kysyä että no tuliko hyviä lettuja ja että teitkö vehnästä vai maissista :D:D ;D ;D ;D)

Toi nachovuoka on järkyttävää.....!

Mulla on vielä pari pussia jamaicakukkaa jäljellä, voiskin tänään keitellä mehuksi... <3

4. lokakuuta 2010 klo 14.59  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu