Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

5,5kk Suomessa

30. marraskuuta 2008

5,5kk Suomessa

Havahduin äskettäin todellisuuteen; olen palannut Suomeen 5,5 kk sitten! Mihin tämä aika oikein katoaa? Toisaalta tuntuu kuin olisin ehtinyt tekemään elämässäni enemmän kuin koskaan lyhyessä ajassa ennen, mutta toisaalta taas 5,5kk tuntuu olevan hirvittävän pitkä aika ottaen huomioon että vasta hetki sitten seisoin Helsinki-Vantaan lentoasemalla sombrero päässäni ihmetellen että mitä kieltä pitää puhua ja miten ventovieraita tervehditään!

Alku on ollut hankalaa, mutta n. kuukausi sitten minusta alkoi tuntua kuin olisin kotona taas. Vaikka ikkunasta näkyvä harmaa maisema ja siellä täällä vielä kituvat lumikasat ja kylmä ilmasto saavat minut tuntemaan äärimmäistä harmia Suomessa olostani, en voi väittää ettenkö toisaalta myös nauttisi. Tätähän minulla oli ikävä? Vajaa vuosi sitten jouluaattona näin ympärilläni lähinnä palmuja ja lämpömittarikin kohosi yli neljäänkymmeneen asteeseen - yhtäkkiä löysinkin itseni kaipaamasta loskaa ja räntää, harmaita pilviä ja märkiä kenkiä. Ja jotkut vielä vartavasten matkustavat jouluksi rantalomakohteisiin..!

Näihin 5,5kk on mahtunut kaikenlaista - kulttuurishokkia, ikävää, fazerin sinistä, lukion rytmiin uudelleen totuttelua, uusia ystäviä ja lähentymistä vanhojen kanssa, ja ehtihän se Diegokin olla täällä melkein 2kk. Olen viettänyt melko paljon aikaa Helsingissä, lukenut ilokseni entistä enemmän ja saanut jonkinlaista selkeyttä elämääni. Nyt kun paluun jälkeinen pahin shokki on onnellisesti takana päin, alan vasta tosissani huomata niitä muutoksia, joita vuoteni Meksikossa minuun on jättänyt. En tiedä ovatko suurimmat muutokset juuri nimenomaan pääni sisällä, vai heijastelevatko ne kuinka kovasti myös käytöksessä? Minua kiinnostaisi tietää olenko muiden mielestä muuttunut juurikaan - tuskin. Vuosi on kuitenkin lyhyt aika. 

Ikävä Meksikoon on kova mutta elämä on nyt täällä, ja niin sen kuuluu ollakin. :( Minulla on paketti valmiina lähdössä Meksikoon jouluksi - matkaan lähtee fazerin sinistä, pandan Suomi-konvehteja, Suomi-avaimenperiä, suomenlippu-tatuointitarroja (heh), muumituotteita (pipareta, purkkaa, lakritsia, värityskirja), Suomi-lippis, espanjankielisiä Helsinki-matkaoppiata, Sibelius-DVD, puhallettava FINLAND-jättivasara sekä muutama poro-pehmolelu. Varmaankin unohdin jotain, mutta kuitenkin. 

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu