Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Philip Pullman!

4. marraskuuta 2008

Philip Pullman!Olen niin iloisesti yllättynyt Philip Pullmanin Salaperäisestä veitsestä !! En yleensä voi sietää mitään fantasiakirjallisuutta, mutta nyt tässä on syypää siihen etten tullut nukkuneeksi viime yönä kovin hyvin - en malttanut laskea kirjaa kädestäni! Siitä on jo pitkä aika kun viimeksi on käynyt näin, ja olinkin jo kaivannut sitä tunnetta :).

Tämä on kuitenkin kolmiosaisen kirjasarjan TOINEN OSA mutta luen sen ensimmäisen sitten joskus myöhemmin. Se kolmaskin minulla on jo yöpöydällä odottamassa!

Luin myös
puoliväliin, ja pidin valtavasti siitäkin.

Erityisesti huomiota herätti seuraava kohta: 

"Tärkeimmät lauseet - ne jotka kertovat Moskovasta ja unelmista ja jotka eivät koskaan saaneet mahdollisuutta - ihminen lausuu ohimennen ja hiljaa, silloin kun käsi on jo ovenkahvalla, juuri ennen poistumista. On eri asia kaivata sitä, mikä on kerran ollut mutta sitten menetetty, kuin paikkaa, jossa ei ole koskaan ollutkaan. Tai ehkäpä molemmissa on lopulta kyse samasta. Paikasta jota ei ole."

Tunnisteet:

5 kommenttia:

Blogger SMJ kirjoitti...

Hei, ihan loistava trilogia! Luin sen joskus suomeksi ja vastikään aloitin alusta englanniksi (vielä parempi!) ja sama reaktio toistui kuin sinullakin: oli vaikeuksia laskea kädestään. Kannattaa kyllä ehdottomasti lukea se eka osa! =) Ja siitähän on tehty leffakin, joka voisi olla paljon karmeampikin, muttei kyllä hakkaa kirjoja.

5. marraskuuta 2008 klo 20.55  
Blogger Geraldo Maia kirjoitti...

Hola Sari,
Blogisi on hyvin kaunis. Pidin siitä.
Terveisin Brasiliasta:
Geraldo

(Tienes un blog muy ineressante)

8. marraskuuta 2008 klo 14.47  
Blogger Anu Pauliina kirjoitti...

hei minkä nimisiä ne kaks muuta kirjaa on tuosta sarjasta?

8. marraskuuta 2008 klo 21.33  
Blogger Anu Pauliina kirjoitti...

ai joo löysinkin jo vastauksen haha :D kiitos

8. marraskuuta 2008 klo 21.34  
Blogger Raistlin kirjoitti...

Kappas, Pullmanin nimihän komistaa jo toisen random-moottorin heittämän blogin tekstiä otsikoineen.

Kokemuksesi saivat nostalgiaa välittävät hermoni aktivoitumaan. Daimonit, noidat, panssarikarhut.. Ah ja oi niitä aikoja.

Tuo Universumien Tomu - trilogia lukeutuu eittämättä niihin klassikkofantasioiden harvojen ja valittujen joukkoon, jotka todella "säväyttävät". Ällistyttävää eeppistä arkkitehtuuria, josta ei ainakaan niitä suuren yleisön ykkössuosikkeja, "kummia ja kauniita yksityiskohtia", puutu.

9. marraskuuta 2008 klo 6.00  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu