Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Partaharju Rotary Rebound-Meeting..

28. syyskuuta 2008

Partaharju Rotary Rebound-Meeting..

Viikonloppu tuli vietettyä Partaharjulla piirimme palanneiden vaihto-oppilaiden kanssa. Ajallisestihan tuo leiri olisi voinut kestää vaikka viikon; yhtenä päivänä olisi voitu käsitellä yhtä aihetta ja toisena toista (päivä 1: host-perheet, päivä 2: koulu, päivä 3-4: matkat.. jne :D) sillä puhuttavaa oli paljon!! Kukaan meistä tuskin koskaan väsyy puhumaan vaihto-vuodestaan, ja on ihan erilaista puhua sellaiselle joka ymmärtää ne tunteet ja kokemukset joita itse käsittelee. Siellä pääsi sanomaan sellaisia asioita, joita ei koskaan voisi lausua julki missään muussa ympäristössä. Oikeastaan en ollut tainnut aiemmin edes huomata kuinka hyödyllistä niiden kaikkien tunteiden ulos tuominen onkaan, ja viikonloppu olikin huomattavan avartava mutta samalla hyvin surullinen. Myös tässä piirissä nyt vaihto-oppilaiksi tulleet ulkomaalaiset olivat kokoontuneet partaharjulle, ja heidän pelatessaan sählyä huomasin, että vaikkei kukaan juuri osannut ko. peliä pelata, heillä oli hirveän hauskaa. Se sai minut muistamaan, kuinka meilläkin Meksikossa oman piirin vaihtareiden kesken aktiviteetti saattoi olla mikä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja SILTI meillä oli hirveän hauskaa - vain koska olimme yhdessä. Tämä yhdistettynä vaihtareiden koheltamisen katseluun saivat minut ajoittain suremaan sitä mikä minulta on jo ohi.
Photobucket
Hauskaa oli myös huomata kuinka me palanneet vaihtarit puhuimme kohdemaistamme, esim. "meillä veracruzissa on..", "me tolucalaiset..", "kotona meksikossa" jne. :D Oli ihanaa nähdä kuinka se, että kokemukset olivat kullakin yksilöllä erilaiset kohdemaastakin riippuen, mutta silti läpi paistoi tietynlainen samankaltaisuus ja yhteenkuuluvuus. 
Photobucket
paluumatkalla suunnittelin hienosti, kuinka kirjoittaisin kaikki ne tunteet ja tpahtumat ylös, mutta nyt väsyttää paljon. Päiväunet tuskin olisivat mikään kovin huono idea..
Photobucket
Photobucket

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu