Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Haaga-Helia Porvoo

1. maaliskuuta 2010

Haaga-Helia Porvoo

Edelliseen tekstiin tuli tällainen kommentti:
"Moi! Haen nyt keväällä myöskin Porvooseen opiskelemaan matkailua. Mitä pääsykokeissa on? Minkälaista matematiikka, minkälaista englantia? Onko ruotsia? Millainen haastattelutilanne on? Miten harjoittelit pääsykokeisiin - vai harjoittelitko? Kiitos miljoonasti jos viitsit vastata, mitä laajemmin sen parempi :D"
Ihanaa! Siis juuri tästä tykkään kaikkein eniten, että voin kirjoittaa jotain josta on hyötyä jollekin toiselle.

Eli: Pääsykokeissa oli neljä erillistä osiota: essee, matematiikka, englanti sekä haastattelu. Esseen aiheena oli muistaakseni jonkinlainen matkailumarkkinointiin liittyvä teksti, josta piti kirjoittaa sivun mittainen analyysi. Aikalailla helppo nakki, vaikka aikaa oli tosi vähän.

Matematiikka taas oli naurettavan helppoa; siis yläaste-tasoa, ja vaikka minua jännitti etukäteen hirveästi juuri tuo matikka-osuus niin suuri voitonriemu valtasi minut heti kun sain paperin eteeni. Vinkki hakijoille: kerratkaahan prosenttilaskut! Tästä ei oikeasti tarvitse huolehtia, mutta älkää silti unohtako laskimianne kotiin.

Englannin osuudessa tehtävänantona oli kirjoittaa lyhyt kirjoitus siitä millainen on hyvä asiakaspalvelija - tämä osuus meni minulla luultavasti kaikista heikoiten mutta kuten näkyy, olen koulussa onnellisesti sisällä. Tässä kokeessa oli siis käsittääkseni tarkoitus vain mitata kielen sujuvuutta ja sanaston laajuutta. Ei mitään vaikeita rakennekokeita, hyvä.

Haastattelussa meidän oli jaettu kahden hengen ryhmiin aakkosjärjestyksessä, ja meitä olivat haastattelemassa yksi koulun opettajista ja yksi edustaja jostakin matkailualan yrityksestä. Haastattelu oli todella rento ja mukava toimitus, eikä siellä piinattu onneksi kokelaita ruotsinkielisillä kysymyksillä ;). Reippaus ja oma-aloitteisuus kunniaan. Kannattaa valmistautua haastatteluun samalla tavoin kuin työhaastatteluihin eli mieti valmiiksi vastauksia ilmiselviin kysymyksiin. Miksi haluat tähän kouluun? Miksi haluat matkailualalle? Mitä odotat koulutusohjelmalta? Miksi juuri sinut tulisi valita? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolesi? Jne.

Valintakoetilaisuuden yhteydessä meille oli järjestetty melko kattava infotilaisuus, jossa kerrottiin kaunistellen siitä mitä tuleman piti, jos kouluun sattuisi pääsemään. Mitään edessä odottavasta tehtävämäärästä tai ennemminkin tehtävien vuorista ei hiiskuttu sanallakaan mutta ihan realistinen info noin muuten. Kannattaa käydä kuuntelemassa jos valintakoetilaisuuteen pääsee.

Pääsykokeisiin ei siiskään juuri voi valmistautua, paras tapa on vain ilmaantua paikalle omana itsenään ja loistaa haastattelussa. Minä kävin edellisiltana nopeasti läpi juuri nuo prosenttilaskut, muuten en valmistautunut ollenkaan.

Toivottavasti tästä oli apua. Vastaan toki mielelläni myös lisäkysymyksiin jos moisia ilmaantuu :) !

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Anonymous neiti kirjoitti...

Voi kiitos! Kyllä mieltä lämmitti kun vastasit oikein postauksella :)

Mites tuo ruotsin kieli? Oma ruotsin taitoni on jotain ihan alkeisruotsi lauseita ja jotain yläastejuttuja mitä muistan. En ole käyttänyt Ruotsia 8 vuoteen - eli en myöskään puhu/ymmärrä/kirjoita sitä. Olenko ainoa onneton? Englanti on kyllä vahva mutta tuo ruotsi... Ihan hävettää! Sinä aloitit ilmeisesti opiskelemaan ranskaa? Mitä kieliä koulussa voi opiskella?

Mites sitten opiskelijat, onko kaikki naisia? Entä minkä ikäisiä aloittaneet opiskelijat on, itse kun olen hieman vanhempi kuin juuri lukiosta tullut.

Minkälaista Porvoossa on asua? Asun Helsingissä ja ainakin tavoitteena olisi asua jatkossakin, mutta jostain kumman syystä on alkanut muutto kiehtomaan :P

Tiedätkö jo, tuleeko koulusta pitkiä harjoitteluja missä on mentävä pois kotiseudulta? Tai peräti maasta pois? Olen vakituiseen parisuhteileva, tuollaisiin pitää varautua etukäteen :P

Suurin stressini on se että minulla ei ole lukiopohjaa vaan ammattikoulututkinto. Toivottavasti se ei nyt siihen kosahda!

Jos keksit jotain opinnoistasi/koulusta/kanssa oppilaista/porvoosta, ihan mitä vaan minkä haluat jakaa lukijoillesi KERRO! Olen ensimmäistä kertaa hakemassa opiskelemaan korkeakouluun, aiemmin en ole vaan keksinyt mitä opiskelisin. Matkailuala tuntuu ihmisiä, asiakaspalvelua, myyntityötä ja matkustelua rakastavalle oikealta :)

2. maaliskuuta 2010 klo 9.09  
Anonymous neiti kirjoitti...

Ja vielä sitä kysyisin; Millainen koulurakennus on? Kuvista päätellen vanha. Onko ihan nykyaikainen? Lähellä linja-autoasemaa?

2. maaliskuuta 2010 klo 10.00  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu