Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Auttaisko D-vitamiini?

14. joulukuuta 2009

Auttaisko D-vitamiini?

Luin netistä infoa D-vitamiinista. Sen todettiin olevan ylivoimaisesti yksi "aliarvostetuimmista" terveysongelmista varsinkin täällä suomessa. D-vitamiinin puutoksen huhutaan aiheuttavan ihmiselle kaikenlaista vaivaa ja lisäävän mm. syöpäriskiä, influenssariskiä, verenpainetautia sekä diabetestä. D-vitamiinin lisäyksen seurauksena voi taasen huomata piristyvänsä sekä olevansa vähemmän alakuloinen - tätä on siis pakko kokeilla !! Tätä tutkiessani muistui myös mieleeni, että yläasteaikainen terveydenhoitajani (joka nykyisellään on ANOPPIKOKELAANI, uskomatonta!! :D) kerran vaatimalla vaati minua ottamaan D-vitamiinikuurin - tabletit kai ostettiinkin mutta minä en saanut niitä koskaan nieltyä niiden "suurikokoisuuden" vuoksi. Jospa sitä siis yrittäisi uudelleen, ehkä siitä löytyisi edes pientä apua tähän harmaatakin harmaampaan arkeen. Toisaalta joillakin nettisivuilla todetaan myös suomalaisten d-vitamiinivalmisteiden olevan liian mietoja - mihin tässä pitäisi uskoa?

Sitten muihin aiheisiin! (heh)

Veimme L:n kanssa viikonloppuna muovipulloja kierrätykseen. Se kone, joka niitä vastaanottaa ei SUOSTUNUT OTTAMAAN VASTAAN TAVALLISIA LIMSAPULLOJA, JOISTA OLI ETIKETTI POIS/REVENNYT VIIVAKOODIN KOHDALTA!!!! Arvatkaapas vaan minne ne pullot sitten menivät? Viereiseen kaatopaikalle kuskattavaan roska-astiaan. Tosi paljon järkeä !! Olisihan se kone voinut ottaa ne pullot sinne ja vain yksinkertaisesti ilmoittaa ettei panttirahaa heru? Ei ymmärrä. Osaako joku antaa selityksen?

Tunnisteet:

3 kommenttia:

Blogger -S- kirjoitti...

Mulle on aina sanottu kuinka tàrkeàà D-vitamiini on...siis silloin kun asuin Suomessa. Benjaminille annettiin D-vitamiinitipat mukaan jo sairaalassa.
Ne oli muuten tippoja, voisitkohan sinàkin kokeilla niità tablettejen sijaan, jos ovat kerran niin suuria?
Tààllà ei D-vitamiinista puhuta mitààn. Saattaa johtua myòs siità, ettà tààllà pàivittàisen annoksen saa aika helposti. Olen kuullut ettà 5min aurinkoa pàivàssà kàmmenenkokoiselle alueelle on riittàvà mààrà D-vitamiinia. Kuulostaa kyllà toooooosi oudolle, mutta nàin luin jostain suomalaisesta lehdestà jokin aika sitten. Tààllà Thomas saa jotain yleisvitamiinitippoja, en tiedà onko niissà myòs D-vitamiinia.

Yleensà koneet ottaa pullot, vaikka ei panttia saisikaan....tyhmàà ettà tuo kone ei siihen suostunut :(

16. joulukuuta 2009 klo 14.07  
Blogger Sari kirjoitti...

Ärsyttää, unohdin tänään käydä apteekissa vaikka piti ! Kaikenlaista muuta sitä tulikin ostettua vaikka olinkin jo päättänyt että joululahjat oli jo kaikki valmiina, vielä löytyi kuitenkin parit :)

Toisaalta ehkä hyvä juttu koska nythän voin kysellä josko niillä olisi jotain d-vitamiinitippoja. ois suuri helpotus mulle, pilkoin vielä pari vuotta sitten puolikkaan buranankin kuuteen osaan. että silleen :D

Olen pohtinut, että kun en koskaan meksikossa ollessani ole ollut tippaakaan väsynyt tai alakuloinen niin voisko olla että johtuu ihan vaan siitä että siellä päin maailmaa aurinko paistaa käytännössä aina. varmasti sillä on suuri vaikutus.

16. joulukuuta 2009 klo 15.41  
Blogger -S- kirjoitti...

Kyllàhàn aurinko vaikuttaa mielialaan. Suomessakin ihmiset alkavat hymyilemààn kevààntullen.....ehkà sekin johtuu auringosta ja yleensàkin valosta :D

Burana kuuteen osaan, hih...hyvà :D

27. joulukuuta 2009 klo 11.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu