Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Huolestumus iskee !

30. marraskuuta 2009

Huolestumus iskee !

Siis apua. Menetin just yöuneni... Huolestuin äkillisesti omasta taloudellisesta pärjäämisestäni nyt opiskelujen alkaessa. Mistä voin katsoa paljonko saan opintojen ohella tienata (siis siten, etten joutuisi kuitenkaan makselemaan takaisin opintotukia jne), jos sattuisi niin onnellisesti että löytäisin itselleni iltaduunin pariksi päivää viikossa? Miksi tällaisia rajoituksia on? Kenen elämää se vaikeuttaisi, jos joku joka jaksaa tehdä opintojen ohella vähän töitäkin tienaisi pari sataa kuussa enemmän... Ei ymmärrä...

:(

Edit:

Pikaisen googlettelun jälkeen olo on hieman rauhallisempi.. Olen kuitenkin ollut toukokuusta lähtien töissä, ja saanut ihan ok summan säästettyä opintoja varten. Lisäksi minulle ovat sukulaiset keränneet viimeiset 5 vuotta "juttuja tulevaan kotiin" (=lautasia, laseja, kulhoja, mukeja, kahviastioita, myös löytyy kahvin- ja vedenkeittimet, sauvasekoitin...jne jne jne jne), minun ei sis tarvitse ostaa yhtikäs mitään astioita eli siinä tulee säästettyä kyllä pitkä penni. Minulla on valmiina sänky, telkkari, tietokone, ruokapöytä, tuolit.. Ja muuta pientä. Ei tässä mitään hätää pitäisi todellakaan olla. Tuo kelan laskuri on silti vähän hämärä, mutta luotan nyt kai sitten siihen että kaikki lopulta kuitenkin sujuu ihan hyvin :).

Milloinkohan minun kannattaisi alkaa puuhaamaan sitä opintotuen hakemista? Tämä aiheuttaa kyllä ihan hirvittävästi päänvaivaa.. kääk !

Tunnisteet: , ,

4 kommenttia:

Blogger Tiia kirjoitti...

Kannattaa laittaa heti se opintotukihakemus sisään, jos siis tammikuussa lähdet opiskelemaan? Muutamat mun kavereista haki sitä ja meni aika kauan ennenkuin tukea alettiin maksamaan, noi kelan tyypit ei taida olla maailman nopeimpia..

30. marraskuuta 2009 klo 0.55  
Anonymous Muikku kirjoitti...

Ole ihan rauhassa, asiat järjestyvät aina. :) Ja opiskelijan paperityöt Kelan kanssa eivät loppujen lopuksi ole kauhean vaikeita, niihin ehtii rutinoitua aika hyvin vuosien mittaan, kokemusta on. Melkein kaipaan tuota jännitystä jonka opiskelujen aloittaminen mukanaan toi... Eikä minulla edes ollut puoliakaan tuosta tavaramäärästä joka sinulla on jo valmiina. Hyvin on pärjätty! Onnea vielä opiskelupaikasta ja tsemppiä "uuteen elämään"!

30. marraskuuta 2009 klo 11.01  
Blogger Chuuko kirjoitti...

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/300508130646HO

Tuolta näkyy kuinka omat tulot vaikuttaa opintotukeen.

30. marraskuuta 2009 klo 16.49  
Blogger Sari kirjoitti...

Tiia, otin neuvosta vaarin ja laitoin homman tulille ;)

Muikku, eiköhän ne juu lopulta aina järjesty! :D Kiitos paljon :)

Chuuko kiitos, täytyy tutustua..

3. joulukuuta 2009 klo 4.52  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu