Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Korvikset pikkutytölle?

28. marraskuuta 2009

Korvikset pikkutytölle?

Ihmetyttää, että miksi koko valtakunta kohisee nyt siitä että Martina Aitolehti on käynyt laittamassa korvikset lapselleen. Olen lukenut monia blogeja joissa kihistään kiukusta ja vaaditaan lapsentekoa luvanalaiseksi tai muuta vastaavaa - huhutaan tulehdusriskeistä sekä siitä että liikkeitään hallitsematon vauva saattaa repäistä itseltään korvalehden rikki. Minua tämä ei oikeastaan suuremmin hetkauta - jos vanhemmat pystyvät huolehtimaan lapsen korvisten puhdistamisesta jne. niin miksikäs ei? Minkäs ikäisinä etelän mailla yleensä laitetaan ne korvikset yleensä, tietääkö kukaan suurinpiirtein? Siellä päinhän on ihan yleistä että tyttölapsilla on ihan pikkulapsesta asti korvikset. 2,5 viikkoa kyllä kieltämättä kuulostaa aika aikaiselta.......

Meksikossa lähes poikkeuksetta kaikilla tytöillä on korvikset. Muistan kun yhdellä suomalaiskaverillani ei olut reikiä korvissa, ja kaikki ihmettelivät että kuinka se oli edes mahdollista. Siellä oli kulttuurillinen asia että naisilla on oltava koruja :). Minunkin host-siskollani oli ollut korvakorut jo ihan vauvasta lähtien, ja muistan kun hän kerran kysyi äidiltään että miksi hänellä oli korvikset. Äiti ykskantaan vain totesi että koska tämä on tyttö. Hassua.

En minä kyllä silti varmastikaan veisi omaa lastani rei'itettäväksi ennenkuin hän sitä tajuaisi itse pyytää ;).

Näin unta etten saanut asuntoa Porvoosta, ja jouduin sen seurauksena muuttamaan Tampereelle !! Olen sopinut meneväni katsomaan yhtä aikalailla täydellistä asuntoa ensi tiistaina, toivotaan että saan sen, jos on yhtä mahtava kuin miltä kuvissa näyttää :) !!

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olen ihan samaa mieltä kanssasi, ihan turha kohu siitäkin noussut :) totuushan on että korvikset kannattaa laittaa pienenä, koska lapsi ei vielä tajua räplätä niitä koko ajan, joten tulehdusriski on pienempi :) okei, kyllähän tuo 2, 5 viikkoa kuulostaa aika vähältä, mutta jokainen vanhempi tekee omat päätöksensä :)

28. marraskuuta 2009 klo 22.16  
Anonymous luna kirjoitti...

Mun kanta tuohon on se, että pitääkö joidenki korvisten takia aiheuttaa kipua vauvalle? Siis se itse lävistäminen sattuu. Tuntuu vähän niinku olis joku söpö pieni nukke, jolle käydään laittamassa korut. Vaikuttaa siis itsekkäältä toiminnalta.

Sit mun mielestä se on niin myös, että ne korvat on sen lapsen omat, ja ehkä se ei ikinä haluais mitään reikiä itteensä jos sais ite päättää omasta kropastaan. Mulla ainakin on pariki kaveria, joilla ei ole mitään korviksia, eikä niitä ikinä haluiskaan.. joten olis ihan ok antaa sen lapsen itse päättää et haluuko se korviksia vai ei.

Ei tosta kyl lehdessä tarvis kirjotella, ei se niin iso asia ole. Mutta nää argumentit mä aina heitän kehiin jos on vauvojen lävistämisestä kyse.

29. marraskuuta 2009 klo 1.20  
Blogger Sari kirjoitti...

Anonyymi, todellakin tuntuu turhalta moinen kohu, ja kun vielä tuntuu olevan juuri sitä mitä tämä ko. pariskunta hakee.. varmaan olisi parempi sivuuttaa koko aihe olnakohautuksella :D Mutta toisaalta taas kiva juttu siinä mielessä että sainpahan jotain kirjoitettavaa blogiin ! ;)

Luna, juuri tuon takia en varmaan itse lähtisi viemään omaa lastani kävistäjän pakeille, kun en voisi tietää haluaako tämä itse sitten joskus vanhempana korvikset laittaa. Toisaalta eihän vauvan mielipidettä pienenä kysytä tai voida tietää mistän muustakaan, ja vanhemmilla on täysin suvereeni määräysvalta. Joissain asioissa hyvä niin, joissain vähän vähemmän... :S :)

29. marraskuuta 2009 klo 10.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luna, uskon että korvisten laittaminen sattuu ihan yhtä vähän vauvana kun aikuisena. Itselleni laitettiin 2 vuotiaana, omasta tahdostani. Ja jos ne on vauvana laitettu, ni ei niitä aikuisena kadu kuitenkaan, koska ne on kuitenkin ollut sulla koko elämäs. Et ei niistä mitään traumoja voi saada. Ja jos ei halua korviksia niin sitten ottaa vaan ne pois. ei reikiä saa umpeen mutta mitäpä ne haittaa, suurimmalla osalla ihmisistä kuitenkin on korvissa reijät, käyttää ne sit korviksia tai ei. Eikä niihin reikiin kukaan huomiota kiinnitä

29. marraskuuta 2009 klo 11.40  
Anonymous luna kirjoitti...

Anonyymi, nojoo, turhaa kipua se kuitenkin on. Ja kyllä mä muistan, että mun korvia ainaki tykytti ja sattu lävistämisen, tai siis ampumisen jälkeen... Ja emmä traumoista puhukaan.

Ja ei ne reiät ilman korviksia mitenkään kauniit korvanlehdissä ole... ehkei muut niihin kiinnitä huomiota, mut ite kyllä, niinhän se aina menee.

Mut jos aina on ollu korvikset, niin eihän sitä tiedäkään muusta, totta tuo. Mutta on sen vaan mun mielest älyttömän itsekästä rei'ittää jonku pikkuvauvan korvat...

30. marraskuuta 2009 klo 1.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu