Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Eu conto as horas pra poder te ver !

16. marraskuuta 2009

Eu conto as horas pra poder te ver !

Mia kertoi kommenttilaatikossa että olisi mielenkiintoista kuulla jotain inttilesken arjesta ! Ja voin kertoa: se on KURJAA ! Tokihan L hoitaa velvollisuutensa, en minä sillä mutta kyllä se MINUSTA on silti hyvinkin kurjaa, että joudun - joskus melko tiiviiseenkin yhdessäoloon tottuneena - kärvistelemään viikot yksikseni. Täytynee olla iloinen ettei ole mokoma lähdössä rauhanturvaajaksi ;). Puhelimessa tulee puhuttua jonkin verran ja viestejä läheteltyä puolin ja toisin - hyvin tässä on pärjätty vaikka odotettua useamman viikonlopun L onkin kasarmilla viettänyt.

Olen joskus viimeaikoina itsekseni hymähdellen selaillut erään nimeltä mainitsemattoman nuorten aikuisten nettiyhteisön "inttilesket II/09"-ryhmiä, ja todennut että kyllä monet tuntuvat kärsivän inttileskeydestä paljon itseäni enemmän. Monet ovat intoutuneet kirjoittamaan jopa runoja, joita julkaistaan ryhmissä otsikoilla "ikävä!!!", "ikävä hanipupumussukkaa", "VIHAAN ARMEIJAA" tai jotain muuta lennokasta ja hauskaa. Siis on minullakin ikävä mutten kyllä kehtaisi mitään runoja kirjoittaa :D Johan siitä L:kin jo ahdistuisi !?!

Joka tapauksessa; tämän tekstin kirjoitushetkellä L:n armeijaa on jäljellä vielä ruhtinaalliset 235 päivää, eli 127 päivää on jo onnellisesti takana päin.

Btw, viimeksi kun kirjoitin epäilevään sävyyn espanjankielisestä keskustelukurssistani, olikin kurssin anti samana iltana jotain paljon parempaa kuin kertaakaan aiemmin - keskustelunaiheena oli ensin Italiassa tapahtunut Krusifiksi"konflikti" ja sitä myötä uskonnollisten symbolien käyttö yleisesti julkisilla paikoilla ja julkisissa tiloissa. Hengenheimolasta en ryhmästä löytänyt, kukaan ei jakanut kanssani samaa mielipidettä ja olin aistivinani keskustelijoiden välillä jonkinlaisten sukupolvien välisen kuilun - keskustelunaihe oli kuitenkin mitä mielenkiintoisin vaikkei todellakaan helppo. Kiva juttu !

Btw2: Jos minua palelee ja minulla on KYLMÄ, niin miten joku toinen ihminen voi siihen tulla sanomaan "ei sinulla voi olla kylmä" - miksi ei voisi? Kukas se tämän kropan parhaiten tunteekaan...

Tunnisteet:

6 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun kirjoitit inttilesken ajatuksia! Munkin mielestä se on kurjaa, kesällä varsinkin tuntu kauheelta kun ei ollu paljon muuta tekemistä kun ootella viikonloppuja. Mullakin kestää odotus ensi kesään, poikaystävä on aukissa mutta onneks lähes joka vloppu lomilla tähän mennessä. Mekin puhutaan puhelimessa paljon. Katoin irc-gallerian Inttilesket ryhmää ja tuli ihan hyvä olo, ehkä en ookaan ite niin kriisissä kun jotkut ;) Tsemppiä arkipäiviin sulle!!

Mia

17. marraskuuta 2009 klo 21.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ensimmäiseksi minun täytyy kiittää sinua aivan MAHTAVASTA blogista!! Löysin blogisi aivan sattumalta ja alle viikossa olen nyt kahlannut koko Meksikon vuotesi ja tämän uuden blogisi läpi. Niin koukkuun minä kirjoituksiin jäin! :) Itse olen aina ollut rakastunut espanjankieleen ja kulttuuriin ja siksi oli jotenkin ihana "elää" kauttasi tuota Meksikon vaihtoa. Itse olen juuri Ammattikorkeakoulua päättävä opiskelija ja koskaan en ole vaihtoon lähtenyt (arvaa vaan harmittaako?!). Haaveenani on ollut oppia puhumaan espanjaa niin hyvin kuin sinä nyt teet, mutta haveeksi se taitaa jäädä.
Mutta se täytyy kyllä sanoa, että en olisi ikipäivänä uskonut, että joku voi IHAN OIKEASTI oppia vaihtarivuotensa aikana noin hyvin espanjaa!! Sinä todistit, että se tosiaan on mahdollista!!!
En itse henkilökohtaisesti tunne sinua, mutta vaihtarivuoden jälkeen mielestäni kirjoituksissasi on tapahtunut selkeä muutos ja ero. Olet mielestäni saanut todella paljon itseluottamusta ja olet jotenkin... "eläväisempi" ja itsenäisempi :)En osaa tarkalleen kuivalla mitä tarkoitan, mutta alussa kirjoituksesi olivat hieman "arkoja", mutta mitä kauemmin aikaa vietit Meksikossa, sen varmempi kirjoittaja sinusta tuli ja osasit täysin elää Meksikolaisten tavoin.
Kirjoitit jo alussa hyvin ajatuksistasi ja tuntemuksistasi, mutta tällä hetkellä teet ne mielestäni loistavasti!!

Monessa kirjoituksessa jo aikasemmin minun olisi tehnyt mieli kommentoida kirjoituksiasi, mutta en millään malttanut alkaa kirjoittamaan, kun mieleni teki mahdollisimman pian ahmia tekstiäsi lisää ja lukea mitä sitten tapahtui :D

Jokainen tekee elämässään juuri niin kuin parhaaksi näkee, mutta JOS minä olisin sinä, niin ehdottomasti jotenkin yrittäisin jatkaa tuota jo opitun espanjan ylläpitoa, niinhän sinä jo teetkin! Erittäin hyvä ratkaisu oli mennä kansalaisopiston kurssille, jossa saa ylläpitää kieltä, mutta vielä enemmän olisin halunnut kuulla (toivoin jo), että harkitsisit johonkin espanjalaiseen kouluun menoa.
Sitä jo jossakin vaiheessa blogiasi ajattelit, mutta se sitten ilmeisesti jäi. Harmi.
Melkein jo pystyin kuvittelemaan blogisi opiskelusta espanjassa :D

Tekstini on kieltämättä pikkasen sekavaa luettavaa, mutta yritin mahdollisimman pian kirjoittaa ylös kaikki mitä minun piti sanoa :D Joten toivottavasti ymmärrät pointin! :)

Toivotan sinulle kaikkea hyvää elämässäsi ja toivottavasti pääset kouluun! =)


-Katja 23v, Varsinais-Suomi- Kiittää ja kuittaa.

19. marraskuuta 2009 klo 9.44  
Blogger Sari kirjoitti...

Mia, hauskaa jos tekstistä oli jotain iloa ! :D Missä poikaystäväsi on armeijassa?

Katja, VAU !!!! Suorastaan liikutuin tuosta kommentista. Iho nousi kananlihalle sillä kuten olet ehkä huomannut - blogin pitäminen on minulle aikamaoisen tärkeää ja siitä saatu hyvin perusteltu ja kaiken lisäksi vielä POSITIIVINEN palaute on aivan äärimmäisen ihanaa. Kiitos paljon! Tuohon kouluasiaan voin todeta sen verran, että minä lähinnä haaveilen yliopisto-opinnoista esimerkiksi niin että opiskelisin espanjaa sivuaineena tai noin muuten jonkin muun pääaineen ohella, sekä sitten aikanaan vaihdosta espanjankielisessä maassa :) Ajatus espanjaan opiskelemaan lähdöstä kaatui omaan hankaluuteensa, paperisota olisi ollut melkoinen ja aikakin olisi loppunut kesken ensimmäisellä kerralla :) Eihän sitä kuitenkaan tiedä miten tässä lopulta käy ;)

Älä toki hylkää haaveita espanjankielen oppimisesta !! Usko tai älä, espanja on TODELLA helppo kieli oppia nollatasoltakin ihan parissa kuukaudessa jos sitä vain joutuu käyttämään. Espanjankursseja aloittelijoille varmasti löytyy ja kun alkeet ovat hallussa voi lähteä vaikka seikkailemaan espanjaan vähäksi aikaa ja katsoa kuinka käy :D !

Tuosta kirjoittamisesta vielä, itse olen meksikonaikaista blogiani lukiessani nolostellut ja punastellut kovastikin omaa lapsellisuuttani ja sinisilmäisyyttäni monissa asioissa. Loppua kohden huomaa juuri tuon saman jonka sinä panit merkille - tietokoneen ruudun takana blogaaja otti kai pari askelta lähemmän aikuisuutta. Olen kuitenkin huomannut että vaihdon aiheuttama kasvukokemus alkaa todellisuudessa vasta siitä hetkestä kun vaihtomaasta on jo kokonaan pois - kun alkaa huomata muutoksia itsessään ja ympäristössään sekä huomaa niiden asioiden arvon joita vuoden aikana sai kokea. Hieno tunne :) Kiitos vielä kommentista ! :)

19. marraskuuta 2009 klo 13.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Katjan kommentia kompaten: itsekin kahlasin jokin aika sitten koko meksikon vuotesi blogin läpi :) Katja tosiaan mainitsikin nuo pääasiat jotka itsekin panin merkille, joten turhaa niitä uudestaan kirjottaisin :D en voi kuin allekirjoittaa että samaa mieltä olen! :D Kaikkea hyvää sinulle Sari!

Katjasta poiketen, itse sain mahdollisuuden aloittaa espanjan lukiossa ja kovasti tässä haaveillaan vuodesta espanjankielisessä maassa :)

Ei muuta kuin kaikkea hyvää sinulle Sari! Liityn uskollisten lukijoidesi joukkoon :D P.S. Kiitos Meksikon blogista, se oli MAHTAVA!

Jossu

19. marraskuuta 2009 klo 19.39  
Blogger Sari kirjoitti...

Jossu, que genial que estes estudiando el español, me da mucho gusto porque es el idioma mas maravillosa que existe ! ;)

21. marraskuuta 2009 klo 8.54  
Blogger -S- kirjoitti...

Hehe...mullekin aina sanotaan: "ei sulla voi olla kylmà" ottaa pààhàn!!!

9. joulukuuta 2009 klo 20.27  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu