Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Elämää ja tulevaisuutta?

7. kesäkuuta 2009

Elämää ja tulevaisuutta?

Leivoin perjantaina raparperi-mansikka-vadelma-omena-piirakkaa. Hyvää. 

Helsingin yliopiston pääsykokeet olivat keskiviikkona. Kävin siellä lähinnä huomaamassa, kuinka olin eksynyt täysin väärään paikkaan ja että politiikka ei sittenkään ole "se juttu". Aineistona oli 8 sivua pitkä hallituksen kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelma vuodelta 2006, ja vaikka aihe tietyllä tavalla kiehtoo ja on mielenkiintoinen, ei kyseisenlaisten tekstien lukeminen ja analysoiminen koko loppuelämää kiinnosta. Tietyllä tavalla olen tyytyväinen, että tämä selkisi jo näin aikaisessa vaiheessa ja että nyt olen vapaa tekemään jotain mitä oikeasti haluan. Silti tunnen olevani jonkinlainen pettymys ympärillä oleville ihmisille, tuntuu että minulta on odotettu jotain muuta kuin mihin itse lopulta tähtään? Tai sitten vain kuvittelen. 

Olen viimepäivinä tutkinut netistä erilaisia vaihtoehtoja tulevan vuoden varalle, tässä muutamia:

- Matkaoppaan hommia euroopassa?
- Vapaaehtoistyötä Ecuadorissa?
- Täydennyshaku?
- Muuta?

Matkaoppaan hommat kiinnostavat paljon, vaikka työ kuulemma onkin todella rankkaa. Finnmatkoille alkaa matkaopas-haku heinäkuussa - tjäreborg edellyttää vähintään 21 vuoden ikää ja aurinkomatkoilla oli joku muu kompastuskivi. 

Vapaaehtoistyötä Ecuadorissa ehdotti Anni kommenteissa - innostuin ja kiinnostuin heti. Ecuador kiehtoo valtavan paljon, mutta vapaahetoistyö kuulostaa kalliilta. Täytyy miettiä, tämän vaihtoehdon kuitenkin on tyrmännyt jo useampi henkilö.........

Täydennyshaku nyt syksyllä. Ihan mahdollinen vaihtoehto, mutta suurempi polte on ulkomaille ja haluaisin hyödyntää tämän välivuoden tekemällä jotain "erilaista"?

Mitä se muu voisi olla? Au pairiksi lähtö on tietysti yksi vaihtoehto mutta... Olen vähän epävarma miten pärjäisin lasten kanssa. Onko muita ehdotuksia?

Tunnisteet: , ,

10 kommenttia:

Anonymous Annika kirjoitti...

Itse katselin just allianssin työleirejä ensi syksyksi mm. Ecuadorista, Costa Ricasta ja sieltä suunnalta. Jos en aivan täysin väärin ymmärtänyt, niin leirit maksaa n. 120 euroa (riippuen maasta ja paikasta) kuukaudessa + joku perusmaksu 100 euroa, palkkaa ei saa, mutta yösijan ja ruuat. Olin tosi yllättynyt näin "halvasta" tavasta tehdä vapaaehtoistyötä koska yleensä siitä saa maksaa tuhansia euroja pelkkää ohjelmamaksua

http://www.alli.fi/sivu.php?artikkeli_id=329

Oon jonkun aikaa lueskellu sun blogia ja melkein kommentoinut monta kertaa.. nyt vihdoin.
Olin ite Argentiinassa vaihdossa pari vuotta sitten ja samalla tavalla jättänyt sydämen sinne kun sinä Meksikoon. :)

7. kesäkuuta 2009 klo 20.16  
Blogger Sari kirjoitti...

Ihanaa kun kommentoit !

Katselin noita samoja itseasiassa just tänään, mutta toisaalta oon nyt myös tutkinyt tuota au pair-vaihtoehtoa eikä sekään huonolta kuulosta. Englanninkielen taitoa toivoisin voivani parantaa, kun olen tosi ujo sitä puhumaan. pitää nyt vielä miettiä ja harkita että mitä tässä tulevan vuoden tekisikään :)

7. kesäkuuta 2009 klo 20.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mites olisi palkkatyö Euroopassa? Taloustilanne on nyt huono, mutta etsivälle löytyy varmasti jotain. Ainakin suomenkielistä asiakaspalveluduunia on pitkin Eurooppaa (Irlannissa, Keski-Euroopassa ja tietääkseni Espanjassa) ja voithan kokeilla sitä hetken aikaa ja etsiä sitten muuta, jos se ei nappaa. Itse meinasin lähteä au pairiksi välivuoden ajaksi, mutta onneksi en lähtenyt, sillä tajusin myöhemmin, ettei se olisi sopinut minulle yhtään. Jos epäilyttää, niin hae vaikka vain puoleksi vuodeksi tms. Saattaisit myös vielä ehtiä hakemaan yliopistoon vaikka Espanjassa, haku on nyt juuri käynnissä ja mielestäni vielä saattaa ehtiä hakea jonnekin, tutki, jos kiinnostaa. Ei tietty kannata hakea vain hakemisen takia, vaan lähinnä siinä tapauksessa, jos on jokin kiinnostava ala jo tiedossa. T. Kati

7. kesäkuuta 2009 klo 22.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen itse ollut vuoden Fuengirolassa Espanjassa suomalaisessa koulussa harjoittelussa. Siellä on mm. harjoittelupaikkoja suomalaisissa sanomalehdissä, joissa espanjan kielen taito on pakollinen.

Fuengirola alkaa olla kyllä aikamoinen Suomi-helvetti, mut esim. vieressä oleva Malaga tuntuu jo ihan oikeelta Espanjalta.

Emmi

8. kesäkuuta 2009 klo 16.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siskoni työskenteli lukion jälkeen matkaoppaana joitain kesiä. Työ on toisinaan hirmu rankkaa ja vaatii omanlaistaan asennetta että sitä jaksaa tehdä. Mä en moiseen kykenisi. :) -anni

9. kesäkuuta 2009 klo 0.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Löysin tän sun blogin vasta ja on ollut tosi viihdyttävää seurailla tätä :) olen itsekin ollut lukioaikana vaihtarina Meksikossa (Oaxacassa) ja tunnistan kyllä ihan saman kaukokaiipuu-fiiliksen usein.. Kaikkeen tekee mieli sanoa "..mutta MEKSIKOSSA!", heh :D Kaikkea hyvää sun kesään, toivottavasti postailet jatkossakain yhtä ahkerasti niin pääsen nauttimaan sun kirjotuksista!

9. kesäkuuta 2009 klo 13.51  
Blogger Sari kirjoitti...

Kuten jo tossa aiemmin sanoin niin olen tutkinut tuota au pair-juttua tämän postauksen jälkeen ja melkein jopa innostunut siitä. tai itseasiassa se tuntuu helpoimmalta vaihtoehdolta, koska haluaisin kovasti parannella juurikin sitä englanninkielen"taitoani" nimenomaan englannissa, ja mulle vois loppujen lopuksi sopia paremmin tollainen perheessä oleilu kuitenkin vielä tässä vaiheessa :D

Vapaaehtoistyö, niin paljon kuin se kiinnostaakin ei välttämättä ole minulle se sopiva juttu siltikään.. Liian kalliiksi tulee, kun ei mitään tuloja ole vaan pelkkiä menoja.

Kati, joskus vuodenvaihteen aikoihin mietin kovastikin tuota mahdollisuutta opiskella espanjassa, mutta kaikki se paperihelvetti ja muu sellainen oli niin hankalan oloista, että päätin ensin päästä kouluun suomessa ja miettiä asiaa sitten esim. yliopistovaihdon muodossa.. en lähtisi varmaankaan suorittamaan KOKO tutkintoa espanjaan/ulkomaille kuitenkaan..

Emmi, miten päädyit tuonne? ihan itsekö järkkäsit kaiken, vai saitko apua jostain?

Anni, sen perusteella mitä olen saanut selville netin kautta matkaoppaan työstä niin pitäisi aikalailla olla 24 tuntia vuorokaudessa valmiina lähtemään selvittelemään asiakkaiden asioita tarvittaessa.. ja vain yksi vapaapäivä viikossa jne. Kyllähän tuotakin varmaan aikansa jaksaisi vaikkei ehkä loppuelämää :D

Oaxaqueña, mahtavaa että kommentoit ! Mukavaa että luet blogiani :)

9. kesäkuuta 2009 klo 14.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kurkkaa mol.fi ja hae pelkällä hakusanalla au pair. Löytyy paikkoja mm. Englannista, Australiasta, Kanadasta ja USA:sta. ;) -anni

9. kesäkuuta 2009 klo 15.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaiseen yliopistoon haku tarkoittaa aina jonkinlaista paperisotaa, mutta joka tapauksessa Espanjaan on hieman helpompi päästä nykyään, kun ei tarvitse tehdä enää selectividadia, vaan sinne haetaan suoraan oman maan yo- ja päättötodistuksilla, tosin jotain kokeita saattaa kuitenkin joutua tekemään joka tapauksessa, kuten soveltuvuus- tai kielikokeita. Jos on kuitenkin hyvin sujuneet ylppärit alla, niin mahdollisuuksia on hyviinkin yliopistoihin. Laitoin tämän nyt kuitenkin vinkiksi siltä varalta, jos se joskus vaikka kiinnostaakin, sillä ulkomailla opiskelussa on puolensa (vaikkei Espanja välttämättä olekaan ainoa mahdollinen kohde) :) Kati

9. kesäkuuta 2009 klo 17.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan itse järkkäilin, tosin yksi tutun tuttu oli ollut koululla aiemmin töissä. Koska monet yritykset on laissa ihan "suomalaisia" harjoitteluun voi mennä Kelan työmarkkinatuella, niin minäkin olin.

Käy kattoo vaikka:
suomalainenkoulu.net
http://www.uusifuengirola.fi/

Mulla oli monet kaverit (suomalaiset siis) esim apteekissa (ilman mitään farmaseutin koulutusta), kampaamoissa, ravintoloissa jne. töissä, koska siellä on turisteja niin paljon et suomenkin kieltä tarvii. Lisäks, yks mun kaveri opetti suomalaisille espanjaa jossain kielikoulussa Malagassa, joka on siis paljon "espanjalaisempi" kun Aurinkoranninkko (Fuengirola, Torremonlinos jne..)
Fuengirolassa on ainakin yks ihan espanjalainen peruskoulu, jossa oli ainakin silloin monia puoliks suomalaisia lapsia, ehkä sinnekin vois päästä.

Luin itse espanjaa kolme vuotta lukiossa ja sen jälkeen menin esim. espanjan ja ruotsin apuopeks sinne kouluun. Kaikkien oppilaiden on pakko lukee siellä espanjaa. Mul oli ainakin kivaa:)

Emmi

10. kesäkuuta 2009 klo 18.25  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu