Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Deprimida!! :(

30. syyskuuta 2008

Deprimida!! :(

Joopa joo, katoin netistä espanjan yo:n lottorivin ja nyt näyttää siltä että vaikka aineista tulisi täydet pisteet niin L on jo karannut minun ulottuvilta pois :(. Vaikka lähdin ihan tietoisesti tavottelemaan E:tä realistisena, silti toivoin että joku loksahtaisi kokeessa hyvin paikoilleen ja tipahtaisi se laudatur, mutta ei.. Ja siis aineistahan ei missään tapauksessa tule täysiä. Kaiken lisäksi olen ihan varma että jään juuri parin pisteen päähän siitä E:stäkin, siltä nyt vaikutti kun laskelmoin ja analysoin omia vastauksiani, mutta mokat kielioppirakenteissa kyllä tiputtivat aika kauas, nyt oikeastaan näen paljon realistisempana M:n.. Harmittaa ja masentaa. Toisaalta tänään äidinkielen kokeen jälkeen koin jonkinasteisen valaistumisen ja mietin että miksi mun pitäisi yrittää pystyä johonkin mihin en yksinkertaisesti pysty? Sen tiedän minä ja sen tietävät minut tuntevat että puhun espanjaa täysin ja hallitsen sen kielen hyvin, ei siinä pitäisi minkään yo-paperin antaa masentaa.. Asiaan perehtyneet toki tietävät espanjan arvosanojen vaativuuden mutta moni ei sitä tajua ja sitten tullaan ihmettelemään että MIKS ET KIRJOTTANU ÄLLÄÄ VAIK OLIT MEKSIKOSSA no niin miettikää vaan .. Nyt mietin espanjan kurssille hakeutumista ja mahdollisesti uusintaa keväällä, saa nähdä viitsiikö vai miten käy..

Mieluummin voisin keskittyä siihen missä tunnun tällä hetkellä menestyvän parhaiten, eli kirjoittamiseen. Kirjavertailusta tuli 10, opettajan kommenteista en osaa sanoa sillä en ymmärrä hänen käsialaansa. 

Tätä loistavaa oltilaa tietenkin kohentaa se, etten saanut sitä viikonloppu-työpaikkaa jota hain.. Mierda. :(

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Blogger Kuukkeli kirjoitti...

Mä kirjoitin joskus Brassi-vuoteni jälkeen portugalista M:n. Samaan aikaan samassa maassa vaihdossa ollut kaveri kirjoitti E:n, ja ehkä vähän harmitti itseä se, etten pystynyt samaan. Mutta nyt jälkeenpäin sitä ei ole tultu kyselemään MISSÄÄN, että mitä olenkaan kirjoittanut portugalista... Yhdessä kesätyöpaikassa pääsin portugalia käyttämään kun oli asiakkaina turisteja, mutta sitäkään paikkaa hakiessani ei kukaan kysynyt, mitä on portugalista kirjoittanut.

Jos ajattelet ammattia, jossa aktiivisesti tarvitset/käytät espanjaa, kuulostaa kurssi ihan hyvältä idealta. Mutta jos et ajattele sellaista, niin mieti tarkkaan, mihin aikasi laitat. Menisitkö kurssille vain paremman arvosanan perässä, vai tarvitsetkö kieltä myöhemmin? Ymmärrän kyllä harmituksesi, jos ei ole ihan putkeen mennyt, mutta lopulta tärkeintä on juuri se, mitä itse sanoit: tiedät osaavasi espanjaa puhua.

1. lokakuuta 2008 klo 4.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni ei kannata uusia yo-koetta, itsekin kirjoitin E:n espanjasta vaihtovuoden jälkeen monta vuotta sitten, tokihan se potutti silloin ja teki mieli uusia. Vaan enpä sitten mennytkään uusimaan ja hyvä niin, en ole sillä E:lläkään mitään tehnyt, enkä olisi kyllä laudaturillakaan tehnyt ja sen saaminen olisi ollut hyvin epävarmaa. Eihän nuo yo-kokeet oikeasti kielitaitoa edes mittaa...Kurssilla käynti on aina hyvä juttu, muttei sinne kannata arvosanan takia mennä.

4. lokakuuta 2008 klo 5.19  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu