Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Totally in love with Madrid - osa 5, Hippikaupat Plaza Mayorin läheisyydessä

2. marraskuuta 2010

Totally in love with Madrid - osa 5, Hippikaupat Plaza Mayorin läheisyydessä

Madridissa ei ole mitenkään silmiinpistävän paljon hippejä enkä itse ole hippi, mutta silti haluaisin ottaa esille Plaza Mayorin läheltä löytyvät hippikaupat joissa on aivan erityinen maailmaa rakastava tunnelma ja toinen toistaan kauniimpia tuotteita myytävänä. Ihan vaan sellainen curiosity-nippelitieto Madridista. :)
Hippikaupat löytyvät Calle de Geronalta (keltainen osoitin), joka haarautuu Plaza Mayorilta (punainen A)
Kauppoja on useita vieri vieressä. Monissa niistä palavat sisällä suitsukkeet ja niissä söi hämyinen musiikki! Myyjät ovat ihania hippejä ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.


Kaupat myyvät kaikenlaista virkatuista jonglööripalloista mahtaviin hippihousuihin, lompakoista koruihin, suitsukkeista vesipiippuihin jne jne jne. Tarjonta on kovin kirjavaa ja näihin kauppoihin voisi jäädä ikuisuuksiksi hipelöimään tavaroita!


Huivit ovat yleisesti ottaen aika kalliita näissä kaupoissa. Ylläolevassa kuvassa silkkihuivit maksavat 8€.. Normaalit huivit maksavat noissa kaupoissa helposti aina vähintään 4€, joka on yli puolet enemmän kuin millä tismalleen samoja huiveja myydään sunnuntaisin Rastrolla.


Hippikauppoja on tottakai muuallakin Madridissa mutta tämä pieni ryhmittymä on lähellä keskustaa ja helppo löytää. Lisää Madridin hippikauppoja löytyy vaikkapa goolettamalla hakusanoilla "Tiendas hippie en Madrid".
Korufriikit kuten minä menettävät helposti sekä järkensä että kaikki rahansa näissä kaupoissa...
Kaupat ovat aika pieniä ja osa tarjonnasta on nostettu ulkopuolelle houkuttelemaan asiakkaita. (Vaikka itseäni kuvan vaate ei kyllä erityisemmin houkuttele.... Mutta ehkä joku pitää tuosta.)
Ja sitten on tietty näitä :D
TIERRA
Erityisesti haluan nostaa esiin Tierra-nimisen kaupan. Tämä kauppa on nimittäin oikea encanto! Hurmaava. Siellä ei yksinkertaisesti ole mitään mikä ei olisi kaunista. Jopa myyjät ovat kauniita! Tänne saapuessaan saa aina ovella kukkasen ja ostaessaan jotain saa aina kaupan päälle jotain lisäksi, esimerkiksi rannekorun tai jäätelön!
Tierran korut lähtevät kaupasta mukaan tällaisissa hurmaavissa kangaspusseissa
Tierra on alunperin Lanzarotelta lähtenyt kanarialaisten taiteilijoiden projekti ja nykyisin Tierran valikoimaan tekee tuotteita 300 taiteilijaa ympäri maailman. Toimittuaan menestyksellisesti Lanzarotella Tierra avasi kaupan Madridiin. Kun juttelin myyjien kanssa kaupan historiasta he kertoivat että Tierra oli juuri äskettäin avannut liikkeen New Yorkissa. Hieno juttu!

Tierra:n slogan: ...el amor se filtra como el agua dejando humedad para siempre...
Tierran filosofia on yksinkertainen: "Recuperar y revalorizar a la artesanía hacia el mundo del arte tomando como referencia las tradiciones, la cultura y la naturaleza"("boost the human impetus to transform and develop handcraft under tradition, cultural values and the respect for nature and environment")

Rintamerkkejä. Upeita. Hinta muistaakseni 8€, eli aika kalliita mutta toisaalta.. Laatu maksaa.
Tierran liikkeissä on ehdoton valokuvauskielto mutta keskusteltuani hetken aikaa myyjien kanssa sain erikoisluvan ottaa pari valokuvaa. No, häkellyin moisesta kunniasta niin että kuvista tuli aika surkeita mutta tuo kertoo minusta kovin paljon myyjien asenteesta. Kerroin heille että kirjoittaisin mielelläni heidän kauniista liikkeestään blogissani jota saattaa hyvinkin lukea moni sellainen joka Madridiin matkatessaan ei muuten koskaan huomaisi näiden hippikauppojen olevan olemassakaan. Ja ehkä tämän kirjoituksen luettuaan he poikkeaisivat käymään.. No, hyvää mainostahan tämä heille on joten miksipä eivät olisi antaneet kuvauslupaa, joka tapauksessa mielestäni kyllä ansaitsevat 100%:sti kaiken tämän mainoksen ja tunnustuksen jota heille täällä annan.

Korvakoruja
Kunnollisia kuvia Tierran tuotteista ja ideologiasta on nähtävillä heidän kotisivuillaan www.amigosdetierra.com !

Lisää korviksia. Ei ehkä niitä hienoimpia just mutta silti kivoja.
Jotta tämä ei olisi pelkkää suitsutusta ja kimallusta todettakoon, että Tierran tuotteet ovat aika kalliita verrattuna alueen muihin hippikauppoihin. :D
Tierralla on Madridissa kaksi liikettä. Ylläolevassa kartassa näkyvä liike on se jossa olen asioinut ja joka on samassa ryppäässä muiden hippikauppojen kanssa. Alla olevassa kartassa näkyvä liike löytyy Solilta haarautuvalta kadulta nimeltä Calle Preciados.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu