Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tenttiin lukemisen vältteleminen ja muu kiva tässä päivässä

12. lokakuuta 2010

Tenttiin lukemisen vältteleminen ja muu kiva tässä päivässä

Tämä päivä on ollut oikea tenttiin lukemisen välttelemisen teemapäivä! Kas kun. Olen täällä tiskannut (järkyttävän kokoisen tiskivuoren, yäk), pessyt 4 koneellista pyykkiä (haluan pyykkikorin tyhjäksi ennen kuin lähden matkalle), paistanut lettuja (nam), siivonnut, poistanut kaikki kellastuneet lehdet viherkasveista ja kastellut ne, vienyt lehtiä jätepaperiin ja pahvia pahvinkeräykseen, käynyt kaupassa (2 kertaa), käynyt sähköposti- sekä puhelinsotaa nettikaupan kanssa ja tutkinut netistä sellaisia kohteita Madridista joita en vielä tunne. Siis kaikkea muuta kuin lukenut ruotsia, josta on tentti huomenna. Olen kehittynyt tässä välttely-asiassa aivan maailmanmestariksi!! Järkyttävää. Miten se onkin mahdollista että kun pitäisi lukea tenttiin niin olisi paljon kaikkea mielenkiintoisempaa ja hyödyllisempää tekemistä ;D


Mullapas olikin tänään ranskan suullinen koe. Meni ihan hyvin! Opettajan mukaan minusta kuulee läpi espanjan kun puhun ranskaa, ja että osaan käyttää esimerkiksi intonaatioita luonnollisesti siltä pohjalta. Ihan kiva.

Aiheena oli vaateostokset joka minusta oli vähän turhan vaikea, olisi voinut olla vaikka vähän jotain tyyliin että miten sitä itsensä esittelee ja kertoo jotain itsestään, kun kuitenkin ollaan käyty vasta kolme kurssia ranskaa eikä sanavarasto ole kovin ihmeellinen. Mutta toisaalta koska meidän ranskanopettajamme on maailman ihanin opettaja, ei se koetilannekaan ollut ollenkaan ikävä vaan ennemminkin hauska ja oivaltava. Ja tärkeintähän siinä ei ollut että ääntää täydellisesti tai että osaako kaikki tarvittavat sanat, vaan se että pystyi sanomaan edes jotain ja sai reagoitua edes jotenkin. Muissakin kielissä olisi varmaan hyödyksi tuollainen! Uhkasin kokeessa parinani ollutta Millaa kokeen videokuvaamisella ja blogissa julkaisulla, mutta onneksi en toteuttanut moista hurjaa uhkausta kuitenkaan ;).

Kokeen jälkeen painuimme Millan kanssa RIIPPULUKKO-OSTOKSILLE. Siis tarkoitus oli ostaa riippulukot mukaan reissuun, ja kuinkas kävikään. Alla oleva kuva havainnollistakoon.


Niin. Lukot löytyivät, jonka jälkeen kuljimme kosmetiikka- sekä ruokaosastojen läpi kassoille. VIRHE.

Sari: "Mun täytyy ostaa jotain superhalpaa shamppoota mukaan Madridiin mulle ja Mialle! Ja suihkugeeli!"
Milla: "Halusin sellasen kuivashamppoon. Tossahan niitä on! Ja kiva pieni hiuslakka!"
Sari: "Tarviin uuden dödön. Missä dödöt on?"
Milla: "Täällä. Ai, täällä on käsidesiä. Rakastan käsidesiä! Ja ompas kätevä hammasharjakotelo..."
Sari: "Ainiin, multa on kasvojenpuhdistusaine loppu. Ai, tossa on saman sarjan kasvovesi, kiva!"
Milla: "Mä otan kans tollasen kasvojenpuhdistusaineen. Hmm, vanupuikkoja!"
Sari: "Mehu on loppu. Tuli mieleen kun näin noi mehupurkit"
Sari: "Voi ei!! Karkkihylly! Hmm, suklaata."
*molemmat poimivat yhteisymmärryksessä suklaalevyt hyllystä*
Kassalla....
Milla: "Tuolla on purkkaa"
Sari: "Eiii, en haluu ostaa enää yhtää enempää"
Milla: "Lentokonees tarvii"
Sari: "Hmm, totta!"

Eli mulle tarttui loppujen lopuksi mukaan suklaata, purkkaa, 3 kappaletta riippulukkoja, shamppoota, suihkugeeliä, kasvojenpuhdistusainetta, kasvovettä, deodorantti ja mehupurkki. Millan saldo: purkkaa, suklaata, käsidesiä, kuivashamppoota, hiuslakkaa, vanupuikkoja, kasvojenpuhdistusainetta, hammasharjakotelo sekä 3 kpl riippulukkoja. Ja me mentiin siis ostamaan vain ja ainoastaan riippulukkoja.

Olisi pitänyt varmaan hakea lukot rautakaupasta niin tältä olisi säästytty. ;)

Ja vielä siitä mainitsemastani sähköposti- ja puhelinsodasta nettikaupan kanssa. Tilasin rinkan jo aikoja sitten. Huolella valittu rinkka jonka tutkimiseen olin käyttänyt paljon aikaa. Ensin tuli sähköposti että toimitus viivästyy 5-10 päivää sillä rinkat olivat varastosta loppu.

No, mietin että eihän tuo mitään kun se silti ehtii ennen matkaa tänne. Eilen aloin hermostua kun rinkkaa ei näkynyt eikä kuulunut ja 10 päivää oli mennyt jo yli. Lähetin sähköpostia. Odottelin. Sain vastauksen tänään: "Tiedustelin tänään tilaamasi rinkan saapumista ja nyt on valitettavasti niin, että sitä ei saada." Itkupotkuraivari. (tässä kohtaa lähdin hakemaan kaupasta hilloa koska olin niin mahdottoman vihainen!)

Minulle tarjottiin kahta toisenlaista (kalliimpaa) rinkkaa samaan hintaan hyvitykseksi. Kysyin että ehtiikö se torstaiksi. Ei vastausta. Hermostuin. Soitin sinne puljuun.. Hyväksyin sen toisen rinkan noin kolmen sekunnin harkinnalla. Ja johan alkoi tapahtua! "Vien tämän puolen tunnin sisällä matkahuoltoon!"

Eli lopulta kaikki kääntyi hyväksi. Saan hakea rinkkani huomenna klo 16! Minä olen hyvin harvoin huonolla tuulella ja vielä harvemmin vihainen, ja nyt olin siis todella todella vihainen. Voi olla että niillä on siellä nyt minun kohdallani merkintä "hankala asiakas"... Rinkan oli määrä saapua juuri tätä matkaa varten, koska toinen vaihtoehtoni olisi ollut matkalaukku, jota ensinnäkin on vaikea raahata perässä, ja jolla lähdin aikoinani VUODEKSI liikenteeseen. Eli lievästi sanottuna "vähän" liian iso tällaiselle pikapyrähdykselle Madridiin.

Tunnisteet:

13 kommenttia:

Anonymous M kirjoitti...

Mennäänkö huomenna uudestaan? <3

12. lokakuuta 2010 klo 21.57  
Blogger Sari kirjoitti...

Ranskan suulliseen? Tottakai! Vai tarkoititko ostoksille.. Mennään kuvaamaan video siitä puhuvasta hamsterista tänne.

12. lokakuuta 2010 klo 22.01  
Anonymous M kirjoitti...

Ranskan suulliseen: ei enää ikinä. Ostoksille: KYLLÄ! Joo mennään :D

12. lokakuuta 2010 klo 22.28  
Blogger Siivetön kirjoitti...

Ärrrrsyttäviä tuollaiset firmat! Mur! Itse olen aikoinani tapellut Jotex-firman kanssa ja paljon. Aina kun tilasin jotain puhelimitse niin sanottiin että tulee n. viikon kuluttua. Paketti tulu mutta sisältö oli aina eri mitä piti. Eri kokoinen lakana, Verhoparista puuttui toinen verho jne. Kaikista raivostuttavinta oli että paketin mukana tuli aina ja poikkeuksetta lappu että jälkitoimituksena se ja se 2 kk päästä...!! Kerran kysyin puhelimessa että minne voin lähettää reklamaation niin ne ohjasi mut Ellokseen. Antoivat siis Elloksen osoitteen! Huh huh!

Ja mä oon muuten ihan samanlainen kun lähden hakeen jotain kaupasta ja se on jo legenda. Viimeksi pari päivää sitten lähdin hakeen kaupasta jauhoja ja kuinka ollakaan. Mulla olikin 2 isoa muovipussillista ruokaa...

Mikä päivä lähdette reissuun ja meinaatteko olla kauan?

13. lokakuuta 2010 klo 0.14  
Blogger Sari kirjoitti...

Joo, no nämä nyt oli loppujen lopuksi ihan ok (tosin en vielä vanno, kun vasta huomenna saan rinkan käteeni ;D) mutta kyllä minusta olisi ollut ihan asiallista ilmoittaa että se 5-10 päivääkin nyt venyy että onko kiire ja voisiko joku muu tuote käydä tilalle jne.. Mutta ihmisiähän ne sielläkin ovat eivätkä nyt varmaan tahallaan siellä minua kiusanneet vaikka minä heitä piinasinkin ilkeäsävyisillä sähköposteilla ja tiuskivilla puhelinsoitoilla :D Laittoivat pikakuljetuksena sen vielä tulemaan. :)

Hahah ja toi kauppajuttu on kyllä paha. Mä oon havainnut hyväksi konstiksi lähettää L hakemaan kaupasta jotain yksittäistä asiaa, kun hänellä on paljon vahvempi tahdonvoima vastustaa houkuttelevia juttuja kauppojen hyllyillä :D Minä kun menen hakemaan maitopurkkia niin poistun kaupasta vähintäänkin kassillisen kanssa :D

Ollaan reissussa 10 päivää, jee! :))

13. lokakuuta 2010 klo 0.26  
Blogger Ilmi kirjoitti...

Et oo ainut ton kodin siivoamisinnostuksesi kanssa aina silloin kun tenttiä pukkaa!! ;)

Mulla oli ton kuvan mukainen reppu matkassa puolen vuoden reissulla... Olihan se vaan muuten täynnä palatessa!! :D

13. lokakuuta 2010 klo 9.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ärsyttää tuollaiset firmat!!

No onneks kuitenki jotenkin hyvitti sen

Mitä aiot tehdä Madridissa? Menetkö sinne taas vaan ihan turistina lomalle vai jotain koulujuttuja ken ties?

Hyvää matkaa sulle!! :)

Miten muuten onnistuu espanjan puhuminen Madridissa? Sanovatko paikalliset aina että puhut kuin lattarit? :D

13. lokakuuta 2010 klo 10.01  
Blogger Sari kirjoitti...

Ilmi joo, aika monella muullakin on tuota samaa ilmiötä että kaikki muu onkin yhtäkkiä tärkeämpää ;DD Oliko hyvä rinkka noin muuten? Miten kesti lennot jne?

Anonyymi jep! Mutta hyvä hyvitys ja tuli jo aamulla viesti että sen voi hakea postista :) Madridissa olisi tarkoitus käydä ainakin parissa museossa, mahdollisesti eläintarhassa (koala! pakko nähdä koala) ja muita nähtävyyksiä katsomassa, eli ihan turistina tälläkin kertaa :) Menen tosin tutustumaan yhteen yliopistoon, olen järkännyt itselleni sinne kierroksen ;). Espanjan puhuminen sujuu hyvin ja Madridilaisten ääntämistä on helppo ymmärtää. Mutta kysyvät kyllä välittömästi että Meksikossako olet espanjasi oppinut eli kyllä se sitten kai vaan kuuluu läpi :) <3

13. lokakuuta 2010 klo 13.49  
Blogger Elina kirjoitti...

- Voisitko tulla lapsuudenkotiisi lukemaan johonkin tenttiin? Täällä olisi kaikenlaista pientä askaretta ja letutkin kelpaisivat.
- Aikanaan lähetin sinut tai Katrin kauppaan = edulliset ruokaostokset. Käänteisesti: teitä kumpaakaan ei kannata ottaa mukaan kauppaan, koska se jos mikä tulee kalliiksi :)

13. lokakuuta 2010 klo 17.39  
Blogger Ilmi kirjoitti...

Oon tehny kolme reissua lentäen ton rinkan kanssa ja aina on hyvin kestäny. Ei oo ollu mitään ongelmia. Ja muutenkin oon kyllä ollut tyytyväinen siihen. Se on mukava selässäkin, paitsi sillon ku siellä on 20 kg tavaraa... :P

13. lokakuuta 2010 klo 19.31  
Blogger Sari kirjoitti...

Mami, voin joskus tullakin :D ;D Tosin täällä on taas sotku, kun L tuli yllärivierailulle ja yhtäkkiä onkin astioita ja ruokaa ympäriinsä :D

Ilmi: Oletko laittanut ruumaan sadesuojapussissa, teipattuna, jätesäkissä, rinkkapussissa tai vastavassa, vai ihanko vaan kylmiltään? Mä pelkään että noi remmit takertuu johonkin ja hajoaa ja mietin että josko sitä huitaisisi ton sadesuojan tuohon päälle.. en tiedä voiko helsinki-vantaalla jossain kelmuttaa matkatavaroita kun ei ole ennen ollut tarvetta.

13. lokakuuta 2010 klo 20.57  
Blogger Ilmi kirjoitti...

Emmä ole teipannu tai laittanu sitä siihen sadesuojaan. Ihan vaan pelkiltään oon laittanu, mutta oon kiristäny ne narut tiukalle ja laittanut ne kiinni. Mutta ei se varmaan haittaa, vaikka sen jotenki paketoiski....

Mä en tiiä, että ookko sä ennen matkustanu rinkan kanssa, mutta kerronpa vielä sen, että ne rinkat laitetaan aina eri linjaa pitki menemään eteenpäin, joten oletan, että niitä käsitellään hieman hellävaraisemmin. Tai sitten ei!! ;)

14. lokakuuta 2010 klo 9.41  
Blogger Sari kirjoitti...

Joo, no siis mulla on ollut reppu ruumassa ja sen on mennyt sitä eri linjaa pitkin. Tuskin silti olisi varmaan haittaa jos ylimääräiset teippailisi kiinni. :o Niin ainakin ohjeistetaan lentokentillä.. Ja siis kun eihän taas siellä toisessa päässä voi olla ihan täysin varma että saa sinne oikealle linjalle sen :D noo, en stressaa 8)

14. lokakuuta 2010 klo 12.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu