Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Totally in love with Madrid - osa 3, Päivämatka Segoviaan

1. marraskuuta 2010

Totally in love with Madrid - osa 3, Päivämatka Segoviaan

Madridista pääsee kätevästi piipahtamaan päivämatkalle Segoviaan. Bussilla matkaan menee reilu tunti ja junalla puolet vähemmän. Junat ovat Espanjassa usein melko hintavia ja siitä johtuen me tiukan matkabudjetin ihmisinä valitsimme sitten kulkuvälineeksemme linja-auton. Edestakainen matka maksoi n. 12€. Nyt jälkeenpäin tutkittuna todettakoon että se juna ei olisi mitenkään MERKITTÄVÄSTI olisi ollut näin lyhyellä matkalla kalliimpi... Mutta kuitenkin, bussilla pääsi ihan keskustaan eikä sillä nyt ole niin väliä kestääkö matka tunnin vai puoli tuntia.
Aikataulut. Klikkaa isommaksi.
Bussilla Madridista Segoviaan (en tiedä onko olemassa muita bussivaihtoehtoja mutta tämä ainakin oli helppo, halpa ja toimiva):
1. Metro Principe Pío-asemalle (esim. Operalta pääsee suoraan)
2. Seuraa kylttejä linja-autoasemalle (Estación de Autobuses tms.) (rakennuksesta ei tarvitse poistua).
3. Etsi La Sepulvedana:n lippuluukku, osta ida y vuelta-lippu mikäli haluat menopaluun. Tulee halvemmaksi ostaa suoraan. Busseja lähtee puolen tunnin välein kohti Segoviaa (ks. Kuva).

Lunes a viernes laborales = normaalit arkipäivät
Sábados laborales = normaalit lauantait
Domingos y Festivos = Sunnuntait ja pyhäpäivät


Junalla Segoviaan: Tästä en ole kovin varma, koska en ole itse käyttänyt junaa tällä välillä Espanjassa. Luotan tässä asiassa nyt sokeasti Lonely Planettiin, ja nappaan sieltä tietoiskun junayhteyksistä tänne: nopealla junalla matka kestää 35min, ja tämän junan pysähdyspaikka on 5km päässä keskustasta. Sitten on toinen vaihtoehto joka on hitaampi (yli 2h), molemmat ovat RENFE:n alaisia joten varmaan sitten jos haluaa junalla tuon välin kulkea niin kannattaa tepastella esim. Solilla juna-asemalle kysymään. Ihan vaan.


Segovia sijaitsee 90km päässä Madridista ja siellä on n. 55 000 asukasta, eli kyseessä on pieni ja idyllinen pikkukaupunki täynnä ihania kujia, yksityiskohtia ja parvekkeita! En kuitenkaan pitänyt Segoviasta ihan niin paljon kuin olin etukäteen ajatellut.. Olihan se kaunis juu, ihan kiva juu, hienoja juttuja juu.. Mutta jokin särmä siitä tuntui puuttuvan.

Segoviassa on kaksi tunnettua nähtävyyttä: Roomalainen akvedukti sekä Alcázarin linna. Sekä akvedukti että Segovian vanha kaupunki löytyvät UNESCOn maailmanperintökohteiden luettelosta.


Alcázarin linna
Linna on peräisin jostain 600-luvulta ja sitä on remontoitu ja uudelleenrakennettu monia kertoja. Siellä pitivät majaa aikoinaan kuninkaalliset hovit.

Lähde
Walt Disneyn sanotaan saaneen inspiraationsa Disney-linnaan juuri Alcázarista.. Ja linna hyödyntääkin tätä "tietoa" ihan kiitettävästi mainonnassaan ja muussa ;). Varmaahan tuo ei ole, mutta en voi väittää etteikö minulla olisi tullut mieleen se Kaunottaressa ja Hirviössä esiintyvä linna kun tassuttelin siellä linnassa sisällä. Ulkoapäin koko linna oli minusta aikamoinen pettymys! Mutta tosiaan, sisältä aivan upea. Linnaan pääsee jokaisen kuukauden toinen tiistai ilmaiseksi jos voi todistaa olevansa EU:n kansalainen. Me satuimme olemaan tuolla juuri silloin, vaikka emme etukäteen moisesta tienneetkään!

Visiting Times:
October-March: From 10:00 am to 18:00 pm.
April-September: From 10:00 am to 19:00 pm.

Entrance fees: 4 Euros (6 Euros including the tower of Juan II).
Rakastan tällaisia yksityiskohtia! Ihana!
Tämä on se mistä minulla tuli mieleen kaunotar ja hirviö...
Haarniskoita oli vaikka millaisia!
Näkymä linnan ikkunasta
Segovian roomalainen akvedukti
Minun tuskin on tarpeellista pitää mitään esitelmää siitä mikä on akvedukti vai mitä? Jos joku haluaa tietää enemmän akveduktien toiminnasta niin wikipedia kertoo siitä aiheesta lisää.


Segovian akvedukti on yksi Espanjan tärkeimmistä yksittäisistä nähtävyyksistä ja se on liitetty UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1985. Paikallisen legendan mukaan Segovian akvedukti on "devil's work": aikoja sitten nuori tyttö väsyi kantamaan vettä kaivolta kotiin, ja möi sielunsa paholaiselle jotta helpompi tapa saada vettä löytyisi. Paholainen tarttui tilaisuuteen ja työskenteli koko yön. Tyttö alkoi kuitenkin katua ja rukoili jumalaa avuksi, jolloin jumala suuressa armossaan antoi auringon nousta hetkeä aiemmin kuin normaalisti. Paholainen ei saanut akveduktia valmiiksi vaan se jäi yhtä kiveä vajaaksi! Tytön sielu pelastui ja samalla hänen toiveensa kuitenkin toteutui: akvedukti jäi paikalleen sillä jumalalla ei ollut sydäntä rikkoa sitä. ;)


Catedral de Segovia
Segovian keskustassa on mahtipontinen katedraali, jonka sisäänpääsymaksu on 3€. Se on mahtava, upea, uljas.. Mutta silti aika samanlainen kuin monet muut kirkot. Itse en ole kovin innostunut kirkossa kävijä mutta tuolla hurahti yllättävän pitkä aika pieniä yksityiskohtia tutkaillen. Kannattaa käydä vilkaisemassa vaikka ei erityinen kirkkojen fani olisikaan. Minusta tämä muistutti kovasti Catedral Metropolitana de la Ciudad de México:a sisältä!


Segovia on kiva paikka päiväkäynnille, mutta itse en kyllä jäisi sinne viettämään pidempiä aikoja. Jos on käynyt Toledossa ja pitää siitä, niin voin taata että Segoviakin sykähdyttää. Minulle itselleni molemmat olivat "ihan kiva" - eli worth visiting mutta pidän silti enemmän suurista, hieman modernemmeista kaupungeista. :)

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu