Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Totally in love with Madrid - osa 2, Yöelämä (Huertas)

28. lokakuuta 2010

Totally in love with Madrid - osa 2, Yöelämä (Huertas)

Kirjoitan vähän Madridin yöelämästä yleisesti, mutta keskityn lopulta Huertasin baarialueeseen, sillä se on ensinnäkin se josta eniten tiedän, sekä toisekseen se josta eniten pidän.

Madridissa on muutama ns. suuri must see-klubi, jollaisista en tosin itse ole ollenkaan innostunut. Viimeksikin matkani DUOM:iin päättyi jonoon kun en jaksanut odottaa että pääsisin sisälle :D DUOM on kuitenkin suositeltava paikka sellaisille jotka pitävät suurista ja loisteliaista discoista. Näistä isoista klubeista mainittakoon ydinkeskustassa sijaitsevien paikkojen kolmen kärki sen mukaan miten Madridilaiset yleensä ne rankkaavat: KAPITAL, DUOM, JOY. Itse en ole käynyt näissä missään joten en osaa sanoa niistä kovin paljoa.

DUOMissa on useampia kerroksia mutta en tiedä sen kummempaa. Kapitalissa ainakin on 7 kerrosta ja joka kerroksessa soitetaan erilaista musiikkia. Löysin myös arkistoistani Kapitolin mainoksen jossa kerrotaan että discosta löytyy perinteisten juttujen lisäksi mm. seuraavaa: Make Up-point, muotinäytös, kauneushoitoja jne jne jne jännää.


Huertas on enemmän sellainen paikka missä käyvät monet turistit. Silti enemmän näkee paikallisia. Vaihtoehtoisia bilealueita Madridissa ovat mm. Chueca, Malasaña ja Lavapies. Itse en ole oikein innostunut noista alueista. Ne baarit ovat jotenkin liian ... outoja? En tiedä oikeaa sanaa, mutta viihdyn miljoona kertaa paremmin Huertasilla.

Ennen kuin kirjoitan näitä "arvostelujani" niin haluan korostaa että nämä ovat ihan vain minun mielipiteitäni. Jos esimerkiksi kehun jonkun baarin musiikkia, saattaa joku toinen vihata sitä. Jos kehun musiikkia niin se tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että se on vaihtelevaa, rytmikästä ja helppo tanssia. Saatan joissakin kohdin täsmentää. Myös sisustusta kehuessani luotan aivan täysin omaan esteettiseen silmääni ja jonkun muun mielestä sellainen asia joka minusta oli kaunis onkin aivan hirvittävä. Mutta pääasia on nyt tuoda mahdollisille Madridinmatkaajille tietoisuuteen erilaisia vaihtoehtoja ulkonakäymiselle. :) Ja nämä vaihtoehdot joita nyt heitän ovat vain PIENI KOURALLINEN siitä mitä Madrid tarjoaa. Tsekkasin juuri Lonely Planetin Madrid city guide-kirjasta nightlife-osion, eikä siellä mainittu kuin kaksi tai kolme näistä baareista/klubeista/discoista joita itsekin tässä esittelen. Ja siellä on niitä monta sivua. Nämä tässä ovat niitä joista pidän/korostetusti en pidä/jotka ovat jääneet jostain syystä mieleeni.

Homma toimii ainakin Huertasilla niin, että kun kävelet kadulla niin sinulle tullaan esittämään erilaisia tarjouksia. Haluatko ilmaisen juoman? Voinko tarjota sinulle mojiton/sangrian/oluen ilmaiseksi? Valitettavasti tämä toimii vain tytöillä ja poikien on vaikeaa tai mahdotonta kalastella noita ilmaisia tervetulojuomia. Kun olet juonut ilmaisen juomasi, saat mukamas hyvän tarjouksen joka on tyyliin "2 juomaa 10 eurolla" joka ei todellakaan ole mikään tarjous vaan ihan normaali hinta :D Ilmaisen juoman juotuaan voi vaihtaa baaria tai jäädä, pahalla silmällä ei katsota niitäkään jotka vain juovat ilmaisen juomansa ja häipyvät. Se on hyvin yleistä joten ujostella ei tarvitse - jos paikka ei miellytä niin ylös, ulos ja kohti seuraavaa! Viikonloppuisin puolenyön jälkeen ilmaiset juomat ovat kortilla mutta viikolla pystyy helposti vetämään baari-illan läpi käyttämättä yhtään rahaa.

COMMO


Commo on omasta mielestäni yksi parhaista pikkudiscoista Huertasilla. Se on aina täynnä, musiikki on vaihtelevaa ja iloista, sisustus miellyttää silmää ja valot ovat kauniit. Ainoa miinus siitä että tilat ovat aika pienet.

Random Tip: Kaveeraa sen italialaisen miehen kanssa joka siinä ovella aina seisoo. Saat extra-ilmaisia juomia sekä pääset jonon ohi, jos joskus on jonoa. Harvemmin on.

+ paljon ihmisia
+ musiikki
+ henkilökunta
- hieman epasiistit vessat, mutta ei sietämatön
- liikaa sisäänheittäjiä


LA FONTANA DE ORO


Henkilökohtainen suosikkini Madridissa on La Fontana de Oro. En tiedä tarkalleen mistä se johtuu mutta aina vain lopulta tulee päädyttyä tänne. Paikka on aina tupaten täynnä, ja kun muut baarit sulkeutuvat lipuu suuria ihmismassoja kohti Fontanaa. Ja nyt varoituksen sanat: täällä tapahtuu aivan todella paljon taskuvarkauksia suhteessa muihin paikkoihin. Yksi fontanassa työskentelevä kaverini sanoi että kun Fontana sulkeutuu aamulla vaikuttaa sen edusta enemmän Latinalaiselta Amerikalta kuin Madridilta - tässä vaiheessa on syytä pitää todella hyvin silmällä omaisuuttaan. Itseltä ei ole koskaan mitään Madridissa varastettu, mutta minä olenkin laukkuni kanssa suorastaan korostetun varovainen. Tämä sama äsken mainitsemani kaveri aina naureskelee minulle ja sanoo minun varovan tavaroitani kaikesta huolimatta liikaa ja että minun olisi syytä mennä luottamus-kurssille jotta luottaisin vähän ihmisiin enemmän ;D Mutta enpäs luotakkaan, en halua että minulta varastetaan mitään siksi että olisin itse ollut huolimaton.

Fontana De Orossa on kaksi kerrosta, yläkerrassa seistään ja tanssitaan, heilutaan huudetaan ja riehutaan, kun taas alakerrassa on vähän rauhallisempaa ja pöytiä joihin voi istua juttelemaan.

Fontanaan kysellään loppuillasta ahkerasti henkkareita, paitsi jos on kanta-asiakas kuten esim. eräs tuttu bloggaaja joka kiilaa matkaseuran kanssa sujuvasti ohi jonon ;DDD. (En tiedä mainitsinko jo jossain mutta meidän hostellimme sijaitsi siis Fontana de Oroa vastapäätä ja oikein lisäsi Fontanan rakkautta!)

+ paljon ihmisiä, aina täynnä
+ sijainti
+ sisutus
- etäinen henkilökunta
- varkaudet
- hinta
- musiikki (DJ soittaa yhtä kappaletta 20sek, vaihtaa, taas sama juttu jne...)

Awww katsokaa nyt tätä. Tuttu sisäänheittäjä kirjoitti minulle tällaisen. "Con cariño, come back!" Awwww!
DESEO


Deseo on kiva baari, mutta en tiedä johtuuko se enemmän siitä että siellä työskentelee tuttuja, vai siitä että se olisi oikeasti niin hyvä. Mitään parhaimmistoa se ei kuitenkaan ole. Musiikki on useimmiten hyvää (=vaihtelevaa, välillä englanniksi ja välillä espanjaksi, poppia, salsaa, reggaetonia...)

Deseossa on kaksi baaritiskiä, DESEO (=halu) ja ODIO (=viha) joista Deseo on auki aina ja odio silloin kun on tarvetta. Deseon huonoin puoli on sen surkeat wc-tilat. Valot toimivat automaatilla eivätkä ne koskaan pala tarpeeksi kauaa, ja sitten siellä hapuillaan pimeässä ja etsitään vessapaperia ilman valoa. Kunnes tajutaan että hei, vessapaperia ei ole. Ei koskaan. Ärsyttävää.

+ henkilökunta
+ musiikki
+ sistustus
+ baaritiski
+ Mojitot
- vessat, ei koskaan vessapaperia
- ei juurikaan sisaanheittajia
- yrmyt ovimiehet ja tylyhkö pomo

Jonathan, järkyttävän taitava baarimikko sekä yksi parhaista Madridin ystävistä. Jonathanin kaksoisveli Andres on Deseon sisäänheittäjä.
Mä en kestä noilla videoilla sitä kun huudan että "ES UN VIDEOOO EH!!" tai "BAILA" ja se kuulostaa maailman idiooteimmalta :DDD Ja se joka tuossa tämän videon taustalla vaikertaa että AAA IHANA MIES on sitten matkaseura enkä minä :D

TOREROTorero on - kuten nimestä arvata saattaa - härkätaisteluteemaan nojaava baari. Baaritiski on baarin keskellä ja baari on sisustettu härkätaisteluareenaksi (penkit, kuvat jne). Vessaan mentäessä saattaa hämmentyä, ellei heti tajua että naisten vessan ovessa lukee TORERA ja miesten vessan ovessa TORERO. Vessat todella siistit, baarihenkilökunta vaihtelee kovasti. On mukavia ihmisiä ja tylyjä, enimmäkseen tylyjä kuitenkin.

Random tip: istu baaritiskillä. Kun olet juonut sangriasi loppuun, kaataa baarimikko luultavasti kysymättä lasisi uudelleen täyteen.

+ vessat
+ musiikki
+ siisteys
+ sisustus
+ baaristiski
- alkuillasta vahan ihmisia
- ei erityisen ystavallinen henkilokunta

LA JOYERIA

Otin tämän nyt mukaan tähän varoittaakseni teitä. Älkää eksykö tänne. Paikka on enimmäkseen tyhjillään, siellä on migreeniä aiheuttavat discovalot sekä keski-ikäisiä hikisiä äijänkäppänöitä tuijottelemassa avoimesti nuoria tyttöjä. Yök. Tuhoon tuomittu paikka, MonnaLisaa vastapäätä.

- tyhjillaan
- arsyttavat discovalot
- ei erityisen hyvat juomat

MONNALISAMonnaLisa on kiva paikka silloin kun siellä on ihmisiä. Se on aika ankea paikka silloin kun se on tyhjillään. Henkilökunta ovella on mukavaa mutta sisällä baarissa baarimikot eivät tunnu oikein pitävän asiakkaistaan ja tulee helposti olo että kaivataanko minua sitten tänne asiakkaaksi ollenkaan... No, täältä kuitenkin saa Madridin ehdottomasti parhaat Mojitot! Nam.

+ madridin parhaat mojitot
+ kun ihmisiä, hyvä meno
+ henkilokunta
- liian vahan sisaanheittajia

PALACE

En käsitä minne olen hukannut kaikki Palacen flayerit... No, kuitenkin. Hieno paikka! Harmi vain että se on niin "kaukana"... Sinne joutuu kävelemään n. 10min Huertasilta. Kuitenkin, vale la pena. Eli kannattaa kyllä käydä siellä. Baaritiski on kaunis ja avara, tanssilattia on suuri ja DJ on ammattitaitoinen. Tämä on siis ihan oikea disco eikä mikään pienempi baari. Tänne ei ole kertaakaan joutunut jonottamaan, mutta tämä on yksi niistä harvoista paikoista joissa kysytään kaikilta sisäänpyrkijöiltä paperit.

+ sisutus
+ musiikki
+ discovalot
+ baaristiski
- henkilokunta etainen, kun niin iso disco
- paljon allotyksia etsimassa humalaisia tyttoja

EL SONTämä on tosi sympaattinen paikka. Musiikki on salsaa tai muuta latinohenkistä, elävää musiikkia on lähes aina. Ihmiset tanssivat ja pyytävät tuntemattomia tanssimaan salsaa jatkuvasti. Kiva tunnelma. El Sonin huono puoli ovat sitruunan syöneet baarimikot jotka kohtelevat asiakkaita kuin halpaa makkaraa, kohottelevat kulmiaan ja huokailevat näyttävästi.

+ Salsaa
+ Sisustus
- Yrmyt baarityöntekijät

VILLA ROSA


Tämä mainitaan Lonely Planetissakin, mutta itse en erityisesti välitä tästä. Sijainti on ihan ok, musiikki on ihan ok, juomat ovat omaperäisiä, sisustus on jännittävä mutta se terävin särmä tuntuu puuttuvan. En ole kertaakaan viihtynyt tuolla kovin kauaa.

+ Hauska intialaistyyppinen sisustus
+ Paikalla hyvät tilat, paljon tanssitilaa
+ Kauniit valot
+ Omaperäiset juomat
- Usein tyhjillään

***

Enempää ei tule nyt tällä erää mieleen. Tämä tuntuu ihan todella vajaalta sepustukselta koska Madridin baarien kirjo on niin valtava. Mutta onpahan nyt jotain siitä mistä itse pidän, ja ne jotka pitävät samanlaisista asioista kuin minä voisivat hyvinkin kokeilla näitä baareja. Ja hei nyt, te jotka olette käynyt joissakin näistä! Oletteko samaa mieltä? Eri mieltä? Miksi? Nostaisitteko jonkun näistä erityisesti jalustalle tai pudottaisitteko jotakin kokonaan pois?

Mutta muistakaahan tytöt. Kuulostan ihan joltain mummelilta mutta ihan oikeasti. Pitäkää kontrolli itsellänne kokoajan. Madrid on täynnä niitä ällötyksiä jotka etsimällä etsivät niitä tyttöjä jotka ovat eniten humalassa ja sitten tapahtuu kamalia. Ryöstöjä, raiskauksia, hyväksikäyttöjä. En halua saarnata mutta järki päässä vaikka ilmaisia juomia satelisikin ovista, ikkunoista ja liesituulettimista. :)

Tunnisteet: ,

10 kommenttia:

Anonymous Annika kirjoitti...

Heh heh, apus ilmoittaudun! Multa vietiin kukkaro olkalaukusta La Fonta de Oron edessä... Vuoden päästä joku löysi ajokortin ja palautti suurlähetystöön, josta se kulkeutui mulle Meksikoon... Ennenkuin varastettiin uudelleen Acapulcossa. Ympäri mennään yhteen tullaan!

Ah Madrid! Huertas on ihan jeez, mutta musta tuntui, että mitä pidempään asuin kaupungissa niin sitä vähemmän oudoilta nuo "oudotkin" rilluttelualueet rupes tuntumaan:) Sin embargo, musta Maddessa parasta yöelämässä(kin) on just sen monimuotoisuus!

Jos saa valita, niin mun unelma ilta alkaisi Gran Vian kulmilla Cafe Las Letrasista (http://www.hoteldelasletras.com))ökymojitoilla, jatkuis Gin Clubille (www.mercadodelareina.es), eli baariin joka on erikoistunut vaan "kin-tuuniseille", viettäisi Chuecan Fabrica de Paniin tai Bar Tomateen stalkkaamaan tuttuja ja kadottamaan kännykkää/ vaatimaan dj:ltä jotain häpeällisiä biisejä ja lopulta, jos en jäisi jonkun kulman kiinalaisen kanssa turisemaan "selvesa 1 eulo!" kaljan voimalla, mönkisin Toni2 Piano (www.toni2.es/) Baaarin surrealistiseen tunnelmaan: paikka on auki 9 am asti, ja siellä on kaiki 19 v-99v lähtien laulamassa ikivihreitä paikallisen smokkiin pukeutuneen pianistin säestämänä...

Muuten ehkä ihan boonusta ettette kerenneet Kapitaliin, Joyhin jne. Niitä voi kuvata sanalla. Teinihelvetti, Kissalaari ja Turistidisko. Kapitalissa oon kerran ollu juttukeikalla niiden nk. Kapital Light-bileissä (=klo 22 loppuvt "viinattomat" aukioloajat alle 18-v bilettäjille). Apua!

Ihanaa ylipäätään kun kirjotat Madridista, niinhän se menee, että jokaisen saa (ja pitää) löytää kustakin kaupungista just se oma juttunsa. Musta sulla oli hyviä vinkkejä!

28. lokakuuta 2010 klo 5.50  
Blogger Yaelian kirjoitti...

Olin Madridissa kesäkuussa 2007 ja kävin kyllä eksän kanssa parissa baarissa,mutten muista missä,kun oltiin siellä vain parin päivän läpikulkumatkalla.Mutta ihana kaupunki,sen verran mitä ehdin nähdä.

28. lokakuuta 2010 klo 10.16  
Blogger Sari kirjoitti...

Eiih Annika ihana kommentti! Minusta tuo kertoo niin paljon siitä mitä Madrid on - kaksi ihmistä saattaa suositella aivan täysin erilaisia paikkoja niin etteivät suositukset kohtaa ollenkaan :) Ihana Madrid, niin rikas ja suuri ja ihana! En ole käynyt kertaakaan noissa mainitsemissasi paikoissa, otan seuraavan kerran tavoitteeksi kiertää tuon sinun kierroksesi :D !! Ja ahh miten rakastan niitä CELVESA UN EULO-kiinalaisia <3 Ihania söpöläisiä!

Minulla on noista kapitalista, joysta ja muista vähän sellainen ajatus että mielummin kartan niitä. Voisihan siellä olla kiva käydä vilkaisemassa, mutta jotenkin silti.. Ei vain houkuta mennä sinne. Tykkään noista pienemmistä paikoista kun niissä tutustuu helposti ihmisiin ja kuten ehkä tekstistä kävi ilmi niin myös henkilökuntaan :D Unohdin kehua Common ihanaa perulaistyttöä, hän on ehkä maailman ystävällisin sisäänheittäjä <3 Mutta, nuo sisäänheittäjät vaihtelevat niin paljon että jos kehun jotakuta tässä nyt niin most probably seuraavan kerran kun menen sinne siellä onkin ihan eri tyypit duunissa.

Yaelian satutko muistamaan missä päin Madridia pyöritte? :)

28. lokakuuta 2010 klo 12.23  
Blogger Ioanna kirjoitti...

Heh, mä olen käynyt Madridissa sen yhden kerran, enkä kyllä tiedä yhtään missä baareissa sillon pyörittiin. :) Muistikuvissa on vaan se, että ekassa baarissa, missä oltiin, soi lattarimusa ja tykkäsin tosi paljon siitä. Sit vaihdettiin kuitenkin paikkaa kun mun suomalainen kaveri ois halunnut kuulla englanninkielistä musiikkia. Eipä sitten kuitenkaan ikinä löydetty sellaista baaria, missä ois soitettu semmoista musiikkia paria biisiä enempää. Ei se mitään, kivaa oli ja toivottavasti keväällä uudestaan Madridin yöhön! :)

28. lokakuuta 2010 klo 12.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hauska postaus ja hyvin kattavasti kerroit yöelämästä!
pitääpä vinkata tämä parille ystävälleni jotka ovat menossa madridiin ja kyselivät minulta yöelämästä (josta mulla ei ole harmainta hajua ku en oo ikinä siellä käynyt radalla :( )


Mä en tiedä mut mulle tuli vähän myötähäpeäfiilis tosta es un video eh baila-filmistä :$

siis miks sä tai sun kaveris kuvasitte sitä miestä tolleen?
ööö
sory

28. lokakuuta 2010 klo 21.32  
Blogger Sari kirjoitti...

Ionna Mä tykkään kovasti sellaisista paikoista joissa soi välillä englanninkielinen ja välillä espanjankielinen musiikki :) Vaihtelevuus on hyvä juttu musta. Toivottavasti itsekin pääsen mahdollisimman pian takaisin!

Anonyymi, tuo videolla esiintyvä Jonathan on siis meidän yksi parhaista kavereista tuolla ja kuvasimme useampia videoita hänestä työssään ja hän itse valitsi julkaistavaksi tuon :P

28. lokakuuta 2010 klo 21.35  
Anonymous Mr. Dino kirjoitti...

Todella lähellä sydäntä oleva postaus ! Mielyttävää luettavaa.

Mutta eihän tuo mitään saarnaamista ole. :D Hirveitä ne ällötykset !

28. lokakuuta 2010 klo 21.59  
Blogger Sari kirjoitti...

Dino ;)

30. lokakuuta 2010 klo 21.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minusta Monaliisassa on Madridin hirveimmät mojitot! :D Oli ainakin aiemmin. Semmoista mömmöä vaan suoraan kannusta. Oikeasti hyviä on ne jotka tehdään alusta asti itse, ja sellaisen kun ilmaiseksi itselleen houkuttelee niin voi tuntea olonsa jo onnelliseksi! Ah!

Mun mielessä Huertasin alueen paikoissa on turisteja sekä ulkomailta että Espanjasta, ja lisäksi niitä jotka haluaa iskeä ulkomaisia tai muuten helppoja tyttöjä. Toiset sanoisivat että "avoimia" henkilöitä... ovatko kaikki suomalaiset noin avoimia! :DDD

Lopulta Huertasin baarit alkaa näyttää omalle silmälleni liian samanlaisilta, ja tykkään Malasañasta ja Lavapiesistä silleen bilealueina. Ei ehkä niin ilmaista, mutta jännittävämpää!

Sanoisinko kokoavana kommenttina kuitenkin sen, että Helsingin sijaan menisin mieluummin mihin tahansa Madridin hämybaariin tai kebabmestaan bilettämään, koska juhlat on siellä missä ilmapiiri ja ihmiset niitä suosivat! Kaipuu iskee, siellä se taas minua odottaa, Madrid, jossain. ;)

t. maihuu

2. marraskuuta 2010 klo 22.58  
Blogger Sari kirjoitti...

Maihuu: Mun mielestä ei ollut suoraan kannusta se Monnalisan mojito, ja siinä tekemisessäkin meni vaikka kuinka kauan :) Ei se kuitenkaan ihan niin alusta asti ollut tehty kuin esim deseossa jossa Jonathanilla meni tosi kauan yhden mojiton tekemiseen kun murskasi mintun lehdet ja jäät ja kaikki käsin sinne ja eri ainesosat erikseen.. Mutta ne oli niin ihanan makeita Monnalisassa! <3 Nammm!

Se sinun lempibaarisi Sideral, oliko se nyt siellä Malasañassa just oli ainakin mulle silloin ihan liikaa enkä oikein tykännyt, eli ompa hyvä että Madrid tarjoaa kaikille jotain erilaista <3 :)

3. marraskuuta 2010 klo 6.24  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu