Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Totally in love with Madrid - osa 1, yleiskatsaus

26. lokakuuta 2010

Totally in love with Madrid - osa 1, yleiskatsaus

Koska minulla on ihan hirveästi kirjoitettavaa Madridista, jaan tekstit aihepiireittäin osiin. Tulevat olemaan nimillä "Totally in love with Madrid - osa 1, 2, 3" jne. Videoita minulla on aika vähän, oli tarkoitus kuvata niitä mutta jotenkin se unohtui. Kun kirjoitan baareista ja yöelämästä niin sinne saan ehkä liitettyä kaksi videota :D Kuvia sitten on sitäkin enemmän :)

Kaikille on varmaan jo käynyt selväksi minun suuri rakkauteni Madridia kohtaan. Se sama rakkaus veti minut sinne tällä kertaa kymmeneksi päiväksi jo tutuksi tulleen matkaseuran, sekä kahden muun tutun tytön kanssa. Minä ja matkaseura majoituimme aivan keskustassa sijaitsevassa hostellissa (Hostel One Puerta del Sol), ja kaksi muuta lyhyen matkan päässä Posada de Huertas-nimisessä hostellissa.
Madridin kaksi tärkeintä keskusaukiota ovat Puerta del Sol sekä Plaza Mayor. Itse en juurikaan ymmärrä miksi Plaza Mayoria pidetään niin suuressa arvossa, sillä se on vain suuri suljettu piha-alue jossa on keskellä hevospatsas, ja reunoilla ravintoloita ja putiikkeja. Plazalla toki tapahtuu, on musiikkiesityksiä, taiteilijoita jne. Mutta itse kyllä nostaisin ja nostan Puerta del Solin korkammalle jalustalle. Solilla on kaksi suihkulähdettä, patsaita, aina jotain esityksiä ja ennenkaikkea aina ihmisiä joita on mukava unohtua katselemaan suihkulähteen reunalla istuksien. Plaza Mayorille ei voi mennä vain istuskelemaan.
Tässä Madridiin rakastunut bloggari solilla istumassa suihkulähteellä. Lempipaikkani maailmassa on ehdottomasti Puerta del Sol de Madrid. Piste ja punto.
Koska minä ja matkaseura tunsimme Madridin jo jokseenkin hyvin, ei meillä ollut stressiä nähtävyyksien läpi juoksemisesta vaan saatoimme rauhassa tutustua syvemmin kaikkeen siihen jonka tunsimme jo entuudestaan. Itse rakastan yli kaiken arkkitehtuurin tarkastelua, ja kävelin (kirjoitin näin varmaan viimeksikin Madridin reissun jälkeen) taas niskani kipeiksi katsellessani niitä huikeita taloja ja ihania parvekkeita.
Voiko tätä näkyä muuta kuin rakastaa?
Gran vía, eli ns. Spanish Broadway on Madridin läpi kulkeva pääkatu jonka varrella on paljon kauppoja, ravintoloita, elokuvateattereita, suuria klubeja ja paljon muuta mitä vain voi kuvitella. Gran vía on upea mutta budjettimatkailijan on ehkä kannattavampaa shoppailla vaikka Fuencarral-barriossa. Gran víalta löytyy monen ison kauppaketjun outlet-myymälöitä joista voi löytyä todellisia aarteita. 
Tämä on ehdoton suosikkirakennukseni Madridissa: Edificio Metrópolis joka sijaitsee Gran vían ja Calle de Alcalán välisessä risteyksessä. Goolesta voi katsoa kokonaisvaltaisempia kuvia.
Plaza de Santa Ana, ihan lähellä solia sekä calle de huertasia. Plazalla on paljon ravintoloita, Teatro español sekä tuo  kuvassa näkyvä valkoinen luksushotelli ME Madrid Reina Victoria. Kiva paikka vaikka botellonille :D
Kaikin puolin asiat menivät koko matkan ajan ainakin omalta osaltani hyvin. Yhdeltä kavereistani tosin varastettiin metrossa lompakosta rahaa ja matkaseuralta kadulla laukusta kamera. Kirjoitan siitä rikosilmoitusten tekemisestä ja Madridin taskuvarkauksista enemmän myöhemmin. Lämmintä oli päivisin ihan riittävästi, t-paidalla pärjäsi suurimmaksi osaksi hyvin mutta tuuli oli ajoittain kylmä. Yöllä liikuin itse villakangastakissa, kaulahuivissa sekä lapasissa kun lämpötila laski huimasti. Muut matkalaiset pärjäsivät ihan ok yhdistelmillä hame+sukkahousut mutta itse pidin farkkuja ja palelin silti :D

Mutta. Toivoisin että jos on jotain kysyttävää Madridista tai toiveita siitä mistä kirjoittaisin niin toisitte niitä esille.. Minulla on omia ideoita aika paljon mutta jos on jotain mikä tietä kiinnostaisi ja osaisin kertoa siitä jotain niin tekisin sen mielelläni :)

ps. sivupalkin kyselyssä vastausaikaa vielä 5 päivää!

Tunnisteet: , , ,

6 kommenttia:

Blogger Anu Pauliina kirjoitti...

Madrid kuulostaa niin kivalta! Täytyy käydä joskus. Mistä muuten tuo uusi lainaus tuossa blogin ylälaidassa on peräisin? Tuo mikä on Shakiran alla. Itsekin olen sen johonkin joskus laittanut (varmaan vanhaan blogiin) ja tuntuu että se on jostain tosi hyvästä kirjasta...? Olenko ihan väärässä?

26. lokakuuta 2010 klo 19.58  
Blogger Sari kirjoitti...

Voii suosittelisin Madridia kaikille maailman ihmisille! yritin etsiä tuon blogin alkuperää mutta en mistään löytänyt... Selasin omia vanhoja tilapäivityksiäni facebookissa ja bongasin tuon sieltä. Minusta se on ihana ja siksi sopii tänne blogiin :)

Heiii milloin te tulette Suomeen, onko selvyyttä jo? Toivottavasti pian :)

28. lokakuuta 2010 klo 2.23  
Blogger Lady Laetitia kirjoitti...

Enpä ole huomannut tätä postausta aiemmin, hassua :) Siellä taisi olla vielä hyvin lämmintäkin lokakuussa? Ihania kuvia ja myös tuo baaripostaus oli hauska, jos tulee tulevaisuudessa mentyä Madridiin niin nyt ainakin tiedän mitä kannatta nähdä ja missä kannattaa käydä :)

31. lokakuuta 2010 klo 21.16  
Blogger Sari kirjoitti...

Päivällä oli sellaista 20-25°C, ihan t-paitailmat :) Yöllä sitten kylmä kylmä kylmä, mutta tosi kiva kaupunkikohde lokakuulle :)

31. lokakuuta 2010 klo 21.20  
Anonymous Mrs. García kirjoitti...

Tuota noin...nyt on kyllä ihan pakko sanoa, että Plaza Mayoria pidetään niin tärkeänä siksi, että sillä on paljon enemmän historiallista merkitystä, vaikkei siellä ehkä olekaan "penkkejä, joilla istua". Olen siis asunut täällä Madridissa jo kuutisen vuotta.

5. marraskuuta 2010 klo 14.50  
Blogger Sari kirjoitti...

No tuo on kyllä totta että historiallinen merkitys on ihan toista luokkaa kuin jossain Solilla. Ehkä en itse oikein jaksa ymmärtää ja arvostaa sitä niin paljon kuin se ehkä ansaitsisi siksi että en ole yleisellä tasolla erityisen kiinnostunut historiasta :). Itse tykkään hengailla ja istuskella katselemassa maailman menoa ja siihenhän Sol on kyllä ihanteellisempi. Täytyy tästä lähin muistaa Madridista puhuttaessa korostaa että Plaza Mayorin historia tekee siitä merkittävän ja jos historia kiinnostaa niin siellä on mihin tutustua :).

5. marraskuuta 2010 klo 15.00  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu