Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Järjettömyys ja epätoivo!

8. tammikuuta 2009

Järjettömyys ja epätoivo!

Lukiossa on paljon järjettömyyttä. Miksi on niin tärkeää käykö henkilö X tunneilla vai ei, sillä itsehän hän siitä kokeessa kärsii? Miksi opettajia kiinnostaa käyvätkö opiskelijat tunneilla vai eivät? Päinvastoin luulisi että opettajienkin kannalta olisi parempi, jos tunneilla kävisivät vain aiheesta motivoituneet - siis ne joita oikeasti kiinnostaa tehdä jotain. Miksi, oi MIKSI niitä poissaolon syitä pitää selvittää? Lukionhan piti olla vapaaehtoinen oppilaitos? Välillä tuntuu naurettavalta katsoa vierestä kun jotkut opettajat vaativat poissaoloselvityksen lisäksi ties minkälaisia todistuksia ja alibeja. Kaipa tälle kaikelle on selityksensä....... (Ymmärrän tämän tiukkaipoisuuden vielä pakollisten kurssien kohdalla, mutta miksi vielä niillä syventävillä ja soveltavillakin kursseilla täytyy niuhottaa?!) 

Itseäni aihe ei onneksi juurikaan kosketa sillä käyn mieluummin kuuntelemassa tunnilla mitä sanottavaa opettajalla on, kuin opiskelen asiaa itsekseni kotona kirjasta. Tämäkin riippuu tietysti aina opettajasta ja aina on niitä joiden opetusmetodit eivät vastaa omia mieltymyksiä tai tue oppimistekniikoita. Ja sitten on kursseja joiden sisältö on niin naurettavaa/tylsää/turhaa/mitä tahansa että tunneilla kulutettu aika tuntuu silkalta veden kantamiselta avannosta toiseen. 

Tällä hetkellä minulla on työn alla mm. äidinkielen ylioppilaskirjoituksiin valmentava kurssi, joka on hyödyllinen ja kiva, koska siinä saa arvokasta palautetta omille kirjoituksille. Toisaalta silloin tällöin kohdalle osuvat rimanalitukset ja niistä saatu kritiikki saavat aikaan halun lopettaa kaikki kirjoittaminen ikiajoiksi. Mielenkiintoinen on myös psykologian 5-kurssi, jossa käsitellään persoonallisuutta ja mielenterveyttä. Matematiikan kertauskurssi näyttää tässä vaiheessa abivuotta olevan turhistakin turhin - siitä ei yksinkertaisesti tule yhtään mitään (enkä nyt ole ainoa joka on tätä mieltä). Ja sitten on filosofia! Kurssin alkaessa olin vähintäänkin innoissani sillä kurssin sisältö vaikutti juuri siltä mikä minua ko. aineessa eniten kiinnostaa. Pettymys on ollut suuri, sillä olemme käyttäneet suurimman osan ajasta LAUSELOGIIKAN (P ei implikoi sitä, että ei ole niin, että Q tai R. Disjunktiivinen syllokismi ja modus tollens. God.) parissa. Onko mitään tylsempää? Jos joskus ajattelin että biologia on turhaa, niin tämä se vasta turhaa onkin. Melkein tekee mieli kiroilla. Tämä kuuluu kategoriaan "ei auta muu kuin yrittää kestää sillä pian tämä on jo ohi".

Meinasi unohtua! Yöllä koin harvinaislaatuisen pitkän lucid-dreamingin! Yleensä olen saanut nämä unet kestämään vain hetken, ehkä juuri siihen asti että saan tarkistettua että onko tämä nyt unta vai totta. Mutta viimeyönä ehdin lentää, uida ja ottaa aurinkoa KARIBIALLA! Siitä herätessäni olin vähintäänkin tyytyväinen ja iloinen. Lentämistä en ollut yrittänyt vielä koskaan.

Photobucket

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

lauselogiikkaa juuri, ihanaa. sita yliopistossakin opiskellaan filosofian laitoksella. tuo painotus johtunee siita, etta helsingin ja suomen yliopistoissa yleensa ollaan painotuttu logiikkaan ja tietoteoriaan, niita siis osataan opettaa. ne on TYLSIA. no, ei voi minkaan.

olen muuten katmandussa. tulin vahan nettiin, kun se on mahdollista. 35 rupiaa tunti eli noin 35 senttia. kaikki on halpaa, on kylma, taalla on ystavallisempaa kuin intiassa. huijareita on aika monia ja pilvea myydaan minulle kadulla paivittain, enemman kuin intiassa jopa. mjoo, terveisia maijulta

10. tammikuuta 2009 klo 9.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Opettajan näkökulma: kurssi voi sinänsä olla valinnainen / vapaaehtoinen, mutta jos sen ottaa, siihen pitää sitoutua. Eihän koko kurssia tosiaan olisi pakko ottaa, jos siellä ei aio olla!

Riippuu tietenkin kurssin työtavasta, mutta tunti saattaa mennä pahasti pieleen (ja ainakin tylsistyä!), jos oppilaiden määrä vaihtelee tunnista toiseen. Ne jotka eivät ole tunnilla, eivät suinkaan aina pysy samassa tahdissa kuin muut (koska lukevat sitten kokeeseen) ja hidastavat muiden tahtia ollessaan vähän pihalla.

30. tammikuuta 2009 klo 18.36  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu