Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vuosi sitten oli viimeksi joulu!

21. joulukuuta 2008

Vuosi sitten oli viimeksi joulu!

Aloin miettiä, missä olen ollut tasan vuosi sitten. Tässä asiaa havainnollistava kuva:

Photobucket

Harmikseni kuitenkin huomasin, etten ole tullut ottaneeksi yhden ainuttakaan kuvaa meksikolaisesta joulunvietosta! Uskomatonta. Joitakin hajanaisia kuvia löysin, mutta.. Harmi.

Kirjoitin perinteisestä suomalaisesta joulusta espanjankieliseen blogiini, ja nyt ajattelin tehdä pienen katsauksen toisinpäin: meksikolaisesta joulusta suomenkielellä. Päätin tarkistaa, millaisia asoita nostin esiin vuosi sitten. Olen kirjoittanut silloiseen blogiini joulusta mm. näin: 

"Joulun tuoksujen ja perinteiden puuttuminen aiheutti outoja tunteita koko päivän. Meillä oli talo täynnä maman sukua, eikä ollut paikkaa jonne mennä viettämään pieni hetki yksin ja muistella suomalaista joulua. Joulupiparitaikinaa olisi tehnyt mieli maistaa ja olisi ollut ihanaa väkertää valtava kasa joulutorttuja ja syödä itse suurin osa. Rakkaimmat joululaulut (levy jonka olen saanut vuonna -91 ja siitä lähtien joka joulu kuunnellut) soi kerran läpi stereoissa mutta aiheutti minulle niin hulluja pahan olon ja ikävän kohtauksia että katsoin viisaammaksi vähin äänin siirtää sen takaisin koteloon. Perhe kuuntelikin mieluummin reggaetonia kuin suomalaista rauhallista joulumusiikkia."

Puoli vuotta Meksikossa oleskelun jälkeen en ollut vielä aivan täysin integroitunut sikäläiseen kulttuuriin, ja kärsinkin hirveästä koti-ikävästä varsinkin jouluaattona. Meille tuli koko talo täyteen ihmisiä, joita en ollut koskaan tavannut, ja minun olisi pitänyt pystyä olemaan osa heidän perhettään samalla hetkellä kun he astuivat ovesta sisään. Mahdoton tehtävä.

Todellinen jouluun valmistautuminen meni omalta osaltani melko lailla ohi, sillä vietin 2 viikkoa ennen joulua kiertäen Jukatanin niemimaata ja Etelä-Meksikoa. Olen siitä jälkeenpäin melko harmissani, mutta minkäs sille voi. Olihan sielläkin kivaa (heh). Tässä muutamia kuvia matkan varrelta:

Photobucket

Yllä olevassa kuvassa Campechen keskustan jouluvaloja. 
Alemmassa niinikään Campechen valoja, mutta rantabulevardilla. Teksti kokonaisuudessaan ei mahtunut kuvaan, mutta siinä luki "FELIZ NAVIDAD 2007" (=hyvää joulua 2007)

Photobucket

Joulupukki autoilemassa..
Photobucket

"Joulukuusi", muodostettu palmunlehvistä ja koristeltu mm. sombreroin.
Photobucket

En ole aivan varma, onko ihan oikeasti niin että (perinteinen) meksikolainen jouluruoka on sitä, mitä meillä syötiin. Toisesta blogistani:

Jouluruoka ei sisältänyt mitään samansuuntaista kuin suomalainen joulupöytä. Meillä oli kalkkunaa, vihersalaattia ja jotain outoa mössöä joka sisälsi jauhelihaa, suolapähkinöitä, herkkusieniä ja jotain kammottavaa maustetta. Söin kiltisti pienen palan kalkkunaa ja täytin vatsani salaatilla.

Nyt joku meksikossa enemmän aikaa viettänyt voisi valistaa minulle, ovatko ko. ruoat perinteistä jouluruokaa vai vain joku host-perheeni typerä villitys? Huoh.

Joululahjoja meillä avattiin puolenyön aikoihin, ja jokainen sai vain yhden lahjan(!).

Lopuksi vielä pari kuvaa Monterreystä LOKAKUUN ALUSSA:
(myös tuo ylempänä oleva puhallettava joulupukki on Monterreystä)

Photobucket

Tunnisteet: , , ,

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

HAUSKAA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA SARI!!

(toivottavasti nautit tästä "meidän"omasta joulustamme nyt täysin sydämin<3)vai onko kuitenkin osa siitä Meksikossa?)

tv."vakkarilukija"

24. joulukuuta 2008 klo 10.28  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu