Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Blogimaailman ihmeellisyydet

4. elokuuta 2010

Blogimaailman ihmeellisyydet

Susan blogissa (free to be me?) oli keskustelua siitä millaiset asiat ärsyttävät muiden ihmisten blogeissa ja millaisiat asioista tykätään. Aika pitkälti kaikki tuntuivat vastailevan samansuuntaisesti: automaattisesta musiikista ei tykätä, ei liiallisesta tilpehööristä tai vastaavasti yksinkertaisuudesta, kuvista pidetään, kappalejako on oltava eikä blogi saisi olla kauhean sekava. Minun oman ärsytyslistani kärkeen nousee tuo kappalejako-asia: vaikka teksti olisi kuinka mielenkiintoinen, en jaksa sitä lukea ellei siinä ole kunnollisia kappalejakoja. En myöskään siedä automaattisesti alkavaa musiikkia, sillä kuuntelen lähes aina omalta koneelta muuta musiikkia enkä tykkää siitä jos jonkun blogin avaaminen aiheuttaa häiriön omaan lempimusiikkiin ;). Sellaisen soittimen minäkin voisin tuohon sivupalkkiin hankkia, että siitä voisi halutessaan napsauttaa musiikin päälle ja kuunnella näytteitä siitä millaista musiikkia minä tykkään kuunnella. Täytyykin ehkä tehdä sellainen!

Aion nyt kuitenkin esitellä teille muutaman lempiblogini joita luen ahkerasti ja joihin toivoisin tulevan päivityksiä vaikka jatkuvalla syötöllä! Ja nyt jää varmasti joku ihana blogi tästä esittelystä pois, suokaa anteeksi ;). Eikä nämä ole missään erityisessä järjestyksessä!

  • Free to be me? - Susan blogi jonka jo aiemminkin mainitsin. Ihana ja rehellinen kirjoittaja, Susa on niin selvästi hyvin läheinen lukijoiden kanssa, vastaa aina kommentteihin ja kommentoi usein takaisin jos on jotain sanottavaa. Ehdottomasti yksi suosikkini.
  • Ciacionia  - Italian suomalainen -S-, paljon ihania kuvia ja selostuksia ihan tavallisesta arkielämästä, hauskoja videoita ja kuriositeetteja italialaisesta kulttuurista!
  • Decapitated Food - Tällä hetkellä ainoa ruokablogi jota luen. Aivan mahtava. Hyvät kuvat, selostukset, videoita, hauskoja kirjoituksia, oivaltavaa tekstiä.. Suosittelen kaikille vilkaisemista!
  • Hasta la vista - Yksi uusimmista tuttavuuksistani, aivan ihanaa tajunnanvirtamaista tekstiä jota jaksaa lukea vaikka kokonaisen blogillisen yhdeltä istumalta. Lisäksi tottakai lisämielenkiintoa tuo se että tätä kirjoittaa suomalainen nainen Meksikossa! Ihana.
  • Helvetianmoista elämää - Tätä blogia olenkin lukenut jo pari vuotta. Pidän tästä hyvin pitkälti samasta syystä kuin tuosta Susan blogista - teksti on rehellistä ja lisäksi sopivan kiukkuista. ;) Mahtavia kuvia ja ihmisten kuvailussa käytetty hauskoja lempinimiä (kuten Balkanin Barbie)! Mahtava.
  • Life of an elf in mordor - Sitten on Anu. Me emme ole Anun kanssa koskaan tavanneet livenä mutta ollaan tunnettu blogimaailman kautta jo ainakin 3 vuotta. Y me muero por conocerla en la vida real! Tätä blogia lukee mielellään koska se on erinomaisesti kirjoitettu - kadehdin suuresti Anun kykyä löytää aina oikeat sanat!
  • Koti kanaalin varrella - Tämä blogi on tosi mahtava. Poliittisia kannanottoja Hollannissa asuvan nuoren kotiäidin näkökumasta, sekä mahtavasti kuvailtuja arjen sattumuksia. Tosi hyvä, olen aina iloinen kun näen että on tullut uusi postaus.
  • Love from Istanbul - Ensimmäinen Turkki-aiheinen blogi johon koskaan tutustuin. Arkielämän kuvauksia Istanbulista (joka on muuten sellainen kaupunki jossa käymisestä olen haaveillut kovasti luettuani joskus Mika Waltarin Yksinäisen miehen juna-kirjan!), paljon kuvia ja ihanan kevyitä juttuja!
  • Vihaan sinua rakas äiti - Tämä on aika erilainen blogi kun vertaa näihin muihin. Tämä on vähän harvemmin päivittyvä, sydäntä riipaiseva ja äärimmäisen rehellinen blogi. Kirjoittaja pysyttelee ymmärrettävistä syistä kasvottomana ja nimettömänä. Surullinen.
  • Tiramisua Milanossa - Aivan uusi tuttavuus, ehkä vain muutaman kuukauden vanha ja nyt jo ihan ykkönen blogisuosikeistani! Mahtavaa tajunnanvirtaa, ihanaa teksitä, hauskoja juttuja, sama kuin Anulla: aina on löydetty oikeat sanat joilla saa pyykinpesustakin mielenkiintoista. Aivan ihana blogi, ja kommenteilleen saa aina vastauksen! Suosittelen kaikille. Paras.

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger -S- kirjoitti...

Ihana huomata ettà olen yksi suosikeistasi, huolimatta siità, ettà minulla on automaattinen musiikki ja kappalejakokin on vàhàn sità mità on. Sinun onneksesi siis musiikki ei ilmeisesti sinulla toimi, kuten ei monilla muillakaan...mielestàni valitettavasti, vaikka nàin inhokkeihin nàkòjààn kuuluukin. Itse tykkààn tosi paljon jos saan kuulla jotain musiikkia, mutta harvemminpa tàssà on itsellà lempimusiikit pààllà kun lueskelen eli ymmàrràn kyllà hyvin pointtisi.
Pitààpàs kàydà tsekkailemassa joitakin noista lempiblogeistasi, osa niistà on minulle aivan outoja.

4. elokuuta 2010 klo 13.27  
Blogger Sari kirjoitti...

Arvaas mitä! Minä olen sieltä sinun musiikkiloistaltasi löytänyt yhden uuden suosikkikappaleen, jota kuuntelen nykyisin aina ennen nukkumaanmenoa! Saat siis hetipaikalla anteeksi automaattisen musiikkisi, ja kappalejaossakaan en ole huomannut mitään moitittavaa :D Ja se biisi on se Jovanotin A te, joka on aivan todella kaunis ja ymmärrän sanoistakin jonkin verran espanjan pohjalta :)

4. elokuuta 2010 klo 13.38  
Blogger Karkki kirjoitti...

Voi sua ihanuutta! Et nyt kyllä arvaa, mutta sait mut ihan itkemään! :) Ja kiitos samoin, susta on kyllä tullut ihan ehdoton oma suosikki ja hypin täällä koko ajan kurkkimassa uutisia :D

Mulla oli siellä Susan blogissa noi ihan samat ärsykkeet ja varsinkin tuo kappalejako, jo koulussa opetettiin kappalejaot, yhdessä putkessa liukuvaa tekstiä on kieltämättä aika raskasta lukea.

Iso iso hali!

4. elokuuta 2010 klo 13.49  
Blogger Sari kirjoitti...

Voiii! ♥ Hei kävin lukemassa sun vastauksen sieltä, just sopivasti tein ite tollasen pelkän kuvapostauksen eli pääsinpäs ärsytyslistallesi :D:D:D !!

4. elokuuta 2010 klo 15.16  
Blogger Karkki kirjoitti...

Hih, sä oot ihana! Niillä kuvapostauksilla ajattelin enemmän niitä muotiblogeja, joissa yhdestä paidasta on joka kulmasta 5 kuvaa.. sitten siihen perään tulee kenkä, ja siitä on seuraavat 5 kuvaa, joka kulmasta ja tikkauksesta omansa :D Just äsken eksyin sellaiselle ja tuli taas mieleen.

Mäkin tein hiljattain muuten pienen kuvapostauksen ;) joskus ne on tosi kivoja.

4. elokuuta 2010 klo 16.00  
Blogger Karoliina kirjoitti...

Voi etta, ihana olet :)

Taytyy sanoa, etta ma en myöskaan jaksa lukea niita muotiblogeja, jossa yhta samaa vaatetta on kuvattu miljoonasta kulmasta ja jokaisesta yksityiskohdasta...

Muutoin riittaa, etta blogi on aidon oloinen ja kirjoittajansa naköinen - ihan niinkuin tamakin on :)

4. elokuuta 2010 klo 22.12  
Blogger Annika kirjoitti...

Tersulit Meksikosta! Ja kiitos kovasti kunniamaininasta...tosin allekirjoittaneen tajunnanvirran laadusta voi musta olla montaa mieltä (mä ainakin olen itse, melko usein..). Oikein hävettää kun piti yliopistossa asti opetella viestimistä, ja silti tekstit täynnä krijjotuvrihheitä ja sellasta pikku huolettomuutta.

No joka tapauksessa, kiitos ja kummarrus myös sun kivan blogin suuntaan! Kirjoitat tosi elämänmakuisesti - tulee ihan omat ajatukset muutama vuosi sitten mieleen...

5. elokuuta 2010 klo 4.51  
Blogger Susa kirjoitti...

Kiitos maininnasta Sari, olen otettu! :)
Makin tykkaan susta ja sun blogista. Ja mun onkin pitanyt monta kertaa kysya, etta teetko itse nama pohjat? Se sun edellinen pohja oli kanssa upea.
Mua ei muuten hairitse musiikki ollenkaan, olisi pitanyt se mainita blogissani. Painvastoin valilla laitan -S-:n blogin paalle ja jatan sen paalle musiikin takia. :)

Olet ihana! <3

p.s. Pakko nyt myontaa, etta mua jai vaivaamaan sun aikaisempi postaus siita etta olet kateellinen jollekin blogille... Voitko antaa edes vinkin? ;D

5. elokuuta 2010 klo 7.09  
Blogger Sari kirjoitti...

Minä en jaksa muotiblogeja ollenkaan vaikka sisältö olisi mitä! En vain ole tarpeeksi kiinnostunut aiheesta. :)

Minäkin pidän Karoliina hyvin paljon siitä että blogi tuntuu aidolta. Kyllä se jotenkin aina sieltä tuntuu paistavan läpi että onko teksti aitoa vai ei :) Selkeät feikkiblogit eivät nappaa.

Annika hola y de nada! Minä viis veisaan kirjoitusvirheistä (pl. yhdys____sanat, jos on järjestään kirjoitettu väärin niin en kertakaikkiaan PYSTY lukemaan :D) jos teksti on niin loistavaa kuin esimerkiksi sinun! Siis luin oikeasti blogisi kerralla läpi kun sen löysin. Oli ilta ja minun piti herätä kolmelta yöllä töihin - vaan minäpä en mennytkään nukkumaan niinkuin järkevä ihminen kun jäin koukkuun juttuihisi! Eli pois vähättely :D

Susa! En tee näitä blogipohjia itse vaan valitsen mieleiseni aina noin miljoonan joukosta pyzam-palvelusta :) Siellä joutuu usein selaamaan miljoona pohjaa läpi ennen kuin tulee helmi vastaan 8)

Ja olen yleisesti kateellinen useammallekin blogille siitä että niiden kirjoittajat uskaltavat olla hyvin rehellisiä eivätkä tunnu piittaavan ilkeilijöistä. Minä esimerkiksi haluaisin joskus purnata täällä kuinka ärsyttävää minulla on silloin tällöin töissä tai koulussa, mutta jokin pidättelee. Minä myös pelkään hirveästi loukkaavani minulle läheisiä ihmisiä joten en voi kirjoittaa monestakaan sellaisesta asiasta josta haluaisin. Tällaisia asioita ovat mm. erilaiset perhesuhteet, jotkut rassaavat vanhat ystävyyssuhteet, tilanteet omassa parisuhteessa, lähisukulaisen vaikea alzheimer joka on minulle hyvin kipeä paikka... jne. :/ :)

Olisi varmaan helpompaa jos olisi ulkomaalainen (=suomenkielentaidoton) mies, niin voisi täällä räyhätä rauhassa silloin kun ärsyttää vailla pelkoa (tietoa!) siitä että hän käy täältä aina välillä lukemassa että mitäs se rakas ja varmasti maailman hankalin tyttöystävä kirjoittelee :D

5. elokuuta 2010 klo 13.57  
Blogger Susa kirjoitti...

Kiva tietaa toi blogipohjajuttu, ma luulin etta sun edellisessa blogipohjassa olit sina itse. :)

Jos asuisin Suomessa ja Beni ja sen suku puhuisivat suomea, en voisi pitaa yhta rehellista blogia kuin nyt.
Kun kavin Suomessa joulukuussa, lopetin vanhan blogini juuri sen takia kun tajusin miten ahdistavaa se on kuin kaikki tietaa minusta kaiken.
Mutta taalla kaukana se taas pikkuhiljaa unohtuu. Ja blogista on taas tullut tarkea. :)
Mutta ymmarran pointtisi.

6. elokuuta 2010 klo 7.28  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu