Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Puuttua vai eikö puuttua?

6. heinäkuuta 2009

Puuttua vai eikö puuttua?

Minulla on moraalinen pattitilanne. Erään tutun tutun tuttu (henkilö Z) seurustelee henkilö X:n kanssa. Henkilö X on lähetellyt seksintarjous-tekstiviestejä tiettävästi (siis aivan varmasti) ainakin yhdelle, luultavasti useammallekin henkilölle. Tulisiko tilanteeseen puuttua, ja kertoa epäilyistä henkilölle Z, vai antaa asian olla? Omalle kohdalleni ajateltuna todellakin toivoisin että joku puuttuisi, ja kertoisi minulle viipymättä mitä selkäni takana tapahtuu. Kukaan ei ansaitse tulla petetyksi. Joidenkin mielestä tekstiviesti on vain tekstiviesti, eikä sillä ole painoarvoa ellei mitään oikeasti tapahtu. Itse en kuitenkaan koskaan enää edes puhuisi miehelle, joka lähettelisi vastaavia tekstiviestejä muille naisille. Ovatko jotkut sitten vapaamielisempiä vai mikä tämä juttu nyt on? Hankalammaksi asian tekee se, etten käytännössä edes tunne tätä tutun tuttua henkilöä Z, miksi siis puuttuisin hänen elämäänsä? Kuitenkin, kaikki Z:n lähipiirissä tietävät tästä, eikä kukaan ole ilmeisesti hänelle tästä kertonut. VAI sulattaako Z vapaahetoisesti tällaisen kohtelun?

Monet eivät tunnu haluavat sekaantua vastaaviin tilanteisiin, koska ilmiantaja saa usein pettäjän vihat niskoilleen. Toisaalta, minkäs virheen minä olen tässä tehnyt? Enkä minä ole näitä juttuja silkkaa ilkeyttäni hatusta vetänyt.

Toistaiseksi annan asian olla, vaikka mieli tekisi kertoa.

Mitä itse tekisitte tässä tilanteessa?

Tunnisteet:

4 kommenttia:

Blogger //aNNiKa kirjoitti...

Aina ajattelen itse, että jos tuollainen patti-tilanne osuis kohdalle (ei ikinä ole onneks osunut) niin mun mielestä paras tapa olis "pakottaa" kyseinen "pettäjä" paljastamaan itse itsensä.. niin, että petetty saisi tietää asiasta, mutta myös oikealta henkilöltä, joka tunnustais. Näin kenenkään muun ei tavallaan tarttis sotkeutua asiaan.
Tää voi olla vähän hankalampi juttu jos et edes tunne kyseistä henkilöä kyllä.. :S

6. heinäkuuta 2009 klo 23.40  
Blogger Veronica kirjoitti...

Vaikea tilanne tosiaan.

Itse suosittelisin hiukan samaa kuin edeltäväkin. Juttelisin aiheesta henkilön X kanssa, että ymmärtääkö hän oman käytöksensä hölmöyden ja vakavuuden, ja onko ajatellut kertoa touhuistaan kumppanilleen. Jos ei, niin itse kyllä jututtaisin "uhria" Z, että tietääkö hän asiasta mitään. Jos tietää ja on asian kanssa OK, niin sittenhän asia on heidän välisensä. Jos ei tiedä, niin sitten ainakin tietää, ja voi itse tehdä omat päätöksensä.

Kuitenkin kannattaa varmistautua, että kuulemasi asiat ovat vedenpitäviä. Olisi ikävä aiheuttaa harmia, pelkkien huhupuheiden perusteella... Siksi tulisi jutella ensin henkilölle X.

7. heinäkuuta 2009 klo 15.41  
Blogger Sari kirjoitti...

Hankala juttu. Toistaiseksi antanen asian silti olla.. Ihan hyvä idea tuo tuollainen "syyllisen pakottaminen", toisaalta sen tekee aika vaikeaksi se ettemme juuri tunne/ole väleissä. Täytyy miettiä tätä.

7. heinäkuuta 2009 klo 16.37  
Blogger MaaMaa kirjoitti...

Tosi vaikea tilanne. Jos kyseessä ois joku mun tosi hyvä ystävä, niin kertoisin varmasti. Mutta jos on tutun tuttu, niin en varmaan "uskaltaisi" mennä puuttumaan... jos Z:n lähipiirikin tietää asiasta, niin ehkä voisit niille vihjailla, josko heillä olisi enemmän "asemaa" puuttua tilanteeseen.
Jos olisin Z niin haluaisin kyllä varmaan tietää...

7. heinäkuuta 2009 klo 20.45  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu